Gmail, YouTube, Drive, Fotoğraflar, Keep vb. şeyler var. Benim ihtiyacımı karşılıyor. Birbirine entegre. Ayrıca abonelik satın alacak olduğunda en cömert Google.
Microsoft olarak: MS Office ve Windows kullanıyorum. Ki satın almıyorum hiçbir şeyini. Google'dan Google One üyeliği aldım o kadar. Windows ve MS Office modlu indiriyorum. Başka bir ihtiyacıma kalmıyor ama Microsoft hesabım var. O bazen işe yarıyor.
Sizin tercihiniz. Lakin bu etkinleştirme olaylarında Microsoft'un aracı kullanılsa bile ben uygun fiyatlı bir anahtar almayı tercih ederim.
(LTSC'de kullandım bunu çünkü LTSC'nin anahtarları çok pahalı.)
Google en iyisi şahsen bu ekosistemler içerisinde. Her uygulaması ise iyi çalışıyor. Tarayıcı olarak insanların %90'ı Google kullanıyor. Mail için de %90'ı Gmail. Çeviri desen yine aynısı. Drive vs işin içine girince başka bir servis bilmiyorum bile. O derece artık. Apple kullananlar bile Google Maps kullanıyorsa?
Keep mesela çok iyi ve aşırı basit bir not uygulaması. Anında senkronize oluyor. Başka servislerin uygulamasında her yerden bir şeyler fışkırıyor. Google zaten çoğunu ücretsiz sağlıyor. 2 TB'da alan alıyorum Fotoğraflar için...