Nefs İlmi
Üstün
- Makaleler
- 81
Konu Başlıkları Gizle
Selam! Kendim ilk başta fark ettiğim ve sonra bir web araması sonrası Reddit'te de bu durum hakkında konuşulduğunu gördüğüm bir sorun var: Google Gemini 2.5 Flash düşünmüyor!
Google Gemini 2.5 Flash Düşünmüyor
Google Gemini 2.5 Flash'e gelen sessiz sedasız -ben bir haber göremedim- güncelleme ile artık düşünmüyor, daha doğrusu ücretsiz kullanıcılar için düşünmüyor.Ona kitabımı verdim. 52 sayfalık bir kitap. Yani token miktarı yüksek. Ama ona rağmen düşünmüyor.
Ne bekliyordum: Dinamik düşünme
Dinamik düşünme dediğimiz, yapay zekânın hangi istemde düşünüp düşünmeyeceğine seçici olarak karar verip o şekilde yanıt vermesini bekliyordum. Claude'da bunu görüyoruz. Claude düşünen (reasoning) ve normal cevap vermenin hibrit olarak bir arada bulunduğu bir model. Gemini de öyledir dedim ama değil. Kitabım gibi token miktarı yüksek ve birçok farklı gösterge (gösteren ve gösterilen zinciri) içeren bir isteme cevap verirken düşünmesi gerekirdi.Google burada ya bir şeyleri yapamadı ya da maliyetten düşmek için sessiz bir hamle yaptı.
Advanced abonelerinde Gemini 2.5 Flash
Gördüğünüz gibi aynı istem ama Advanced aboneliğinde (Gemini spark simgesi kırmızı) düşünüyor. Bu Reddit'teki r/Bard Subreddit'inde görüldüğü üzere kullanıcıların pek hoşuna gitmedi.
Ücretsiz kullanıcılar Gemini 2.5 Flash'ı nasıl düşündürerek kullanabilir?
Çok basit ama her sohbet başlangıcında bunu yapmak zorunda kalmak can sıkıcı: İsteminize "Düşünme modunu kullanarak cevap ver" yahut "use thinking mode" ibaresini eklemeniz işe yarıyor.
Gördüğünüz gibi bu şekilde "Merhaba" gibi az Token'lı ve basit bir isteme bile düşünüyor.
Siz ne düşünüyorsunuz?
Son düzenleme: