Google internet gezintisini 3. taraf ile paylaşıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Rovildi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 290
  • Etiketler Etiketler
    google

Rovildi

Başarılı
Arkadaşlar selam,

İnternette dolaşırken Google tarayıcıdan aldığı verileri 3. firmalara gönderiyor çok geçmeden 5 dk sonrasında aradığım ya da okuduğum bir konu üzerine pazarlama şirketinden arama alıyorum.

Bu 3. taraf için bir gizlilik ayarı var mı kapatalım ayarlardan aradım bulamadım.

Bu KVKK'ya aykırı bir durum sonuçta da izin vermediğim halde verilerimiz paylaşılıyor.(aslında şart koşul güncelleme ayarına onu da kabul ettiriyorlarda neyse)

Son düzenleyen: Moderatör:
Google reklam ayarları var. Ama yine de farklı şekilde topluyorlar. Devletimiz her konuda olduğu gibi, paraya sıkışmadığı sürece belirli konularda ceza kesmiyor. Yani KVKK görüntüde var. Google, Twitch gibi popüler sitelere VPN ile girersen, çerez toplama ayarları çıkıyor. O ayarları bile Türkçe yapmışlar ama denetlenmediğinden, VPN olmadan göremiyorsun. Yani sizi veri toplama makinası olarak kullanıyorlar.

Ayrıca tarayıcıların da bu verileri toplayıp, firmalara satıyorlar. Yandex, Opera gibi tarayıcılar genelde Chromium'un deneme tahtası olarak kullanılır. Google'dan aldığı para ile ayarları test ettirir, topladığı veriyi satar. Tarayıcının veri toplamasını önlemek istiyorsan Brave, Firefox veya LibreWolf kullanman gerekiyor.

Kabaca aşağıdaki tarayıcıları kullanabilirsin. Google veri toplama ayarlarını kapatırsın.

Ublock Origin ve Privacy Badger ile sitedeki izleyicileri engellemeyi artırabilirsin.

Windows için Shutup10 tarzı yazılımlar kullanabilirsin.

Daha fazla gizlilik uygulaması, ayarı vb. için aşağıdaki siteleri inceleyebilirsin.

Ek olarak veri toplama konusunda sana ayar tanımayan Whatsapp, Twitter, Instagram, Facebook, Tiktok gibi uygulamaları kullanmayı bırakırsın. Bilgisayar ve telefonun mikrofon erişimini kısıtlayabilirsin. Ama pek işe yarayacağını sanmıyorum. Çünkü Android telefon kullanıyorsan her türlü verini Google çekiyor. Yani bu işler Avrupa gibi yasalarla korunan yerlerde bile zorken Türkiye'de daha da zor.

Cimer’den kayıt açarak hiçbir sonuca varamazsın zaten kullanmak için onayladığın sözleşmelerde verilerinin paylaşılmasını kabul ediyorsun. Google veri satarak para kazanan bir şirket o nedenle elinden bir şey gelmez, zevk almaya bak.

Daha yeni başıma geldi bu varsa bir güncelleme söyleyebileceğiniz alayım yoksa CİMER'den şikayet kaydı açacağım şöyle milyon liralık ceza yesinler.
Şikayet edebileceğin bir şey yok. Bunlar kişisel veri değil. Tanımlama verileri. Zaten böyle bir şeyin devlet izni olmadan yapılması sana mantıklı geliyor mu? İstemiyorsan onu kapatma ayarı var gizlilik altında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…