Merhaba. Geçmiş zamanlarda Google Maps mantıklı alternatifler sunuyor, beni hızlı götürmek için her yolu kullanıyordu. Ana ve ara yollar, çevre yolu, dar cadde/sokak fark etmeksizin tek amacı beni istediğim yere yetiştirmekti. Ancak son zamanlarda, özellikle yapay zeka muhabbetlerinden sonra iyice saçmaladığını düşünüyorum. Beni sadece çok tercih edilen yollara sokuyor. Tek beni değil, o an kim kullanıyorsa herkesi. Önce gösterdiği alternatif yol ile diğer güzergah arasında 1 dakika var, ancak o kısa diye daha uzun yolu gösteriyor. Bunu nasıl hesaplıyor onu da anlamadım ama kesinlikle sağlıklı çalışmadığını düşünüyorum.
Misal, Ankara'da işe giderken her sabah protokol yolunu kullanıyorum ve bu sabah inanılmaz bir trafik vardı. İşe varmama 6,5 km vardı, bana sağdan farklı bir güzergah önerdi. 27 dakika var diyordu, önerdiği güzergah 23 dakika diyordu ancak 13 km gösteriyordu. Dedim belki bu yolda bir şey vardır ve o güzergah gerçekten açıktır, inandım ve girdim. Lanet olsun, bu yol da kapalı. Araçlar, trafik. Neye dayanarak 23 dakika dedi onu da anlamadım. Sonra 4 kilometre civarı kaldı, 17 dakika diyor Maps. Farklı bir güzergah daha önerdi, 6,5 km ama 13 dakika diyor. Dedim buna gireyim bari. Orada da trafik var. Trafik olmasının suçu Google Maps değil tamam ama önceden aralardan derelerden bir yerlerden bir şekilde götürmeyi başarıyordu, şu an hep aynı alternatif ve aynı güzergahlardan götürüyor ve gerçekten öncekine nazaran çok verimsiz olduğunu düşünüyorum. Ben hiç Maps'e uymadan o trafiğe katlanıp gitseydim 6,5 kilometreyi muhtemelen daha hızlı giderdim. Çok saçma, mantıksız çalışıyor. Bu konuda sizin de deneyim, görüşlerinizi merak ediyorum. Teşekkürler.