Google Pixel 9 Serisi, Tensor G4’ün Performansıyla Hayal Kırıklığına Uğratıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Techolay
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 159
Makaleler
5

Google Pixel 9 serisi, yeni Tensor G4 yongasıyla piyasaya sürüldü. Ancak erken performans testi sonuçları bu işlemcinin beklenen seviyeye ulaşamadığını gösteriyor. 3DMark Wild Life Extreme testlerinde Tensor G4, Tensor G3’ten sadece biraz daha hızlı olsa da, eski Snapdragon 8 Gen 1’in gerisinde kaldı. Neyse ki Tensor G4, güç verimliliği açısından önemli bir gelişme sağlıyor. Snapdragon…

Devamını Oku: Google Pixel 9 Serisi, Tensor G4’ün Performansıyla Hayal Kırıklığına Uğratıyor
Kaynak: Techolay

Dikkat ederseniz, gucte geride kalsa bile verimliligi yuksek duruyor. Ornegin, 8 Gen 1 de gucluydu ama verimsizlikten -gucunu kullanabilmesi icin cok tuketiyor ve fazla tuketim yuzunden isidan throttle yiyor- gucunu kullanamiyordu ornegin.

8 Gen 1 ve 8+ Gen 1'in cok da gerisinde degil, 100-200 puan. Ama cektigi guc hatıri sayilacak derecede daha duşük. Bunu da hesaba katarsaniz 8 Gen 1 ve 8+ Gen 1'den daha iyi GPU'ya sahip denilebilir.

Dikkat ederseniz, gucte geride kalsa bile verimliligi yuksek duruyor. Ornegin, 8 Gen 1 de gucluydu ama verimsizlikten -gucunu kullanabilmesi icin cok tuketiyor ve fazla tuketim yuzunden isidan throttle yiyor- gucunu kullanamiyordu ornegin.

Verimliliği iyi olsa da performansı fiyatına göre çok kötü. 1200 dolar vereceğim telefon Apple'ın 4 Qualcomm'un da 3 nesil gerisinden geliyorsa performans anlamında mantıklı bir tercih olmaktan çıkar. En azından Pro modellerde güçlendirilmiş bir SoC olmalıydı.

@Dyrus haklısınız tabi o konuda. Ben 8 Gen 1 ve 8+ Gen 1'den iyi oldugunu belirtmek istemistim.

Şu Samsung döküm işlemciden kurtulmak için ne yapılması gerek?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…