Google servisleri silinince uygulamalar bozulur mu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Testo Unit
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 123
  • Etiketler Etiketler
    google

Testo Unit 51

Üstün
Makaleler
4
Daha fazla ekran süresi için bütün Google servislerini silmeyi planlıyorum telefonumdaki. Ancak önceden yüklediğim tarayıcı, banka uygulamaları veya başka uygulamaların çalışması bozulur mu? Uygulamaları APK değil Play Store üzerinden yükledim.

Evet hocam muhtemelen çoğu uygulama eksik çalışmaya başlar.

Evet hocam muhtemelen çoğu uygulama eksik çalışmaya başlar.

Google altyapısını doğrudan kullanan YouTube veya mail değil. Brave, sahibinden veya bankacılık uygulamalarını soruyorum. Onlar da mı bozulur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Google servislerini kapatmaktan kastınızı anlayamadım tam olarak hocam. Cihazınızda vanilla gelen sistemi kullanıyorsanız core seviyesinde bir servis kullanımı sağlanır.

Google servislerini cihazınızdan eksiksiz kaldırmak samanlıkta iğne arayıp yapıştırılmış iğneyi zeminden kazımak gibi bir şey olacaktır. Bozulacak uygulamaları A, B diye sıralamak zor çünkü sistem bütününde sorunlar yaşayacaksınız. Custom Rom kullanmayı düşünebilirsiniz bu bağlamda.

Google altyapısını doğrudan kullanan YouTube veya mail değil. Brave, sahibinden veya bankacılık uygulamalarını soruyorum. Onlar da mı bozulur?

Onlar da bozulabilir. Çünkü banka uygulamaları Android sürümünün güncel mi diye kontrol ediyor. Kontrol etmek için de Google servisleri gerekiyor. Ama servisleri silerseniz çalışmayabilir.

Bazı geliştiriciler Google Mobil Servisleri'ni uygulamanın çalışması için ZORUNLU kılıyor. Mesela Progressbar95 oyununu kurup GMS'i silerseniz oyun açılmayacak. MicroG kurun bence.

Yok GMS'ye karışma.

Google Search - Google Asistan gibi App'leri kaldırabilirsin ama .

Silseniz bile ekran süreniz sabit kalır bence.

Ayrıca bazı uygulamalar farklı yerlerden yüklendiğinde "Bu uygulamayı Play Store'dan edinin" tarzı uyarı veriyorlar.

Hocam pil için konu açmıstınız ekran süresi için Google servislerini kurculamayın bence.

Silseniz bile ekran süreniz sabit kalır bence.

Ayrıca bazı uygulamalar farklı yerlerden yüklendiğinde "Bu uygulamayı Play Store'dan edinin" tarzı uyarı veriyorlar.
Ben vanilla sistemde ekran süresinin düşeceğini düşünüyorum. Sürekli olarak sistem arkaplanda Google servisi arayıp duracak. Cihaz ısınıp zaman zaman kendini yeniden başlatacaktır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…