Arkadaşlar 2. El Hero 4 Session baktım ve fiyatı aşırı uygun geldi. Performansına göre fiyatı cazip geldiğinden dolayı satın almak istiyorum. Ancak cihaz bildiğimiz gibi eski ve normal Gopro modelleri gibi sök-tak batarya sistemi yok, bataryası içe gömülü. Kask kamerası olarak kullanmak için alıyorum, tek aklımda ki soru şu; Powerbank ile şarj olurken video kaydı eder mi?
Kameranız bir USB şarj adaptörüne veya birlikte verilen USB kablosuyla GoPro Şarj Cihazına veya Otomatik Şarj Cihazına takılıyken video ve fotoğraf çekebilirsiniz. (Kamerayı bilgisayar üzerinden şarj ederken kayıt yapamazsınız.) Kaydı durdurduğunuzda kameranın pili şarj olmaya başlar.
Ayrıca USB kapağı açıldığından bu kamera şarj sırasında su geçirmez olmayacaktır. Ayrıca gerekli gücü sağlamak için en az 1Amp şarj cihazına ihtiyacınız vardır. Bu teknik olarak harici pil paketleri için de geçerlidir.
Kameranız bir USB şarj adaptörüne veya birlikte verilen USB kablosuyla GoPro Şarj Cihazına veya Otomatik Şarj Cihazına takılıyken video ve fotoğraf çekebilirsiniz. (Kamerayı bilgisayar üzerinden şarj ederken kayıt yapamazsınız.) Kaydı durdurduğunuzda kameranın pili şarj olmaya başlar.
Ayrıca USB kapağı açıldığından bu kamera şarj sırasında su geçirmez olmayacaktır. Ayrıca gerekli gücü sağlamak için en az 1Amp şarj cihazına ihtiyacınız vardır. Bu teknik olarak harici pil paketleri için de geçerlidir.
Yani bilgisayara bağlıyken şarj olmaz, hızlı şarj destekli powerbank ile şarj olurken kayıt yapabilir. Doğru mu anladım?
Daha doğrusu dummy battery mantığı ile powerbankin gücü ile şarj ediyor. Yani hızlı şarj (1 Amper) üstü powerbank direkt harici batarya gibi işlev görüyor. Pilini doldurmuyor, bu anlama geliyor anladığım kadarı ile.