Görev Yöneticisi değerleri doğru mu gösteriyor?

berk1

Çalışkan
Herkese merhaba,

Afterburner kurdum ve RDR 2'de aktif ettim. GPU kullanımı %95'in üstüne çıkarken, CPU kullanımı %70'in üstüne çıkmıyor. Fakat Görev Yönetici'sinde CPU kullanımı %85-90 arasında gözüküyor, neden böyle olduğunu anlayamadım.

1 ay önce RTX 4060 ve i5 12400F sistem aldım. GPU ve CPU sıcaklık değerlerim 70 derecenin üstüne çıkmıyor. Sizce bu sisteme ne zaman sıvı soğutucu almalıyım? Şu anda stok fan kullanıyorum.

İyi günler dilerim.

Afterburner kurdum ve RDR 2'de aktif ettim. GPU kullanımı %95'in üstüne çıkarken, CPU kullanımı %70'in üstüne çıkmıyor. Fakat Görev Yönetici'sinde CPU kullanımı %85-90 arasında gözüküyor, neden böyle olduğunu anlayamadım.
Gorev Yoneticisi, degerleri takip ederken de CPU gucu kullanir. Normal bir durum.
1 ay önce RTX 4060 ve i5 12400F sistem aldım. GPU ve CPU sıcaklık değerlerim 70 derecenin üstüne çıkmıyor. Sizce bu sisteme ne zaman sıvı soğutucu almalıyım? Şu anda stok fan kullanıyorum.
Su anlik degerleriniz gayet iyi. CPU yukseltmesi yapana kadar fani degistirmenize gerek yok diye dusunuyorum. Laminar, 12400F icin gayet yeterli her ne kadar biraz kafa utulese de.

i5 12400F için sıvı soğutucu kullanmana gerek yok. i9 14900KF vs. kullanacaksan o zaman kullanırsın.
Değerler gayet yerinde. Pek iyi gelmiyorsa Phantom spirit veya Rampage CoolFast (Teknik özellikleri çok sağlam. Malzeme kalitesi için bilgim yok ama kağıt üstünde en iyi soğutuculardan birisi.) bakabilirsin.

Görev Yöneticisi, degerleri takip ederken de CPU gucu kullanir. Normal bir durum.

Su anlik degerleriniz gayet iyi. CPU yukseltmesi yapana kadar fani degistirmenize gerek yok diye dusunuyorum. Laminar, 12400F icin gayet yeterli her ne kadar biraz kafa utulese de.

Bir de Afterburner'i oyun oynarken hep açık tutsak bir FPS falan kaybına yol açar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt