yasntrk

Başarılı
Merhaba arkadaşlar,

Görev yöneticisinde Secure System ve Registry adında iki uygulama var. Sağ tıklayıp dosya konumunu göster dediğimde beni masaüstüne atıyor.

Google'da da detaylı bilgi bulamadım. Bu arkadaşlar ne işe yarıyor? Virüs müdür?

1757246842080.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar,

Görev yöneticisinde secure System ve registry adında iki uygulama var. Sağ tıklayıp dosya konumunu göster dediğimde beni masaüstüne atıyor.

Google'da da detaylı bilgi bulamadım. Bu arkadaşlar ne işe yarıyor? Virüs müdür?

Eki Görüntüle 182945

Gerçek Windows değil bu, virüsün kendini gizleme yöntemi. Çünkü genelde dosya konumuna git derseniz sizi windows/config'e falan atması lazım.
Kaspersky ile tarama yapın.

Microsoft tarafından imzalanmış sistem dosyaları, bir sorun yok.

Kaynak:

İyi hoş ta neden masaüstüne atsın ki? Bu çok şüpheli değil mi? Windows'un kendi uygulamaları var. System, registry fakat bunlar görev yöneticisinde görünmezler.
Masaüstüne atması da bayağı şüpheli bir işlem. Bence kendini saklıyor, çünkü virüs adı değiştirilebilir.

%0 kullanım da seni yanıltmasın, Görev Yöneticisi'ni kapattığında veya arkaya aldığında tekrar kendini aktive ediyor. Zekice, fakat benim kadar değil :D Kaspersky indirip tam tarama yapın hocam. Bulamadıysa Malwarebytes indirip yapın.