Görüntü kalitesi kötü olan fotoğraflar nasıl iyileştirilebilir?

Pisicik

Uzman
Yer
Bursa
Herkese selam. Eski telefonum ve kameram ile çektiğim fotoğraflar buldum. Bazıları çok hoşuma gitti. Çözünürlük yüksek olsa da görüntü kalitesi kötü. Kaliteyi nasıl iyileştirebilirim? Ayrıca "Kaş'taki yalnızlık" ve "Kayaların son vuruşu" adlı eserlerim hakkında görüşlerinizi bilmek isterim. @DarthGorsoy

Elinize sağlık hocam. Kadraji cok begendim, tekneyi falan iyi sığdırmışsın.

Kalite arttırmak yani ışık ve renkle oynamak için Adobe Lightroom öneririm. Paralı özelliklerine odeme yapmak istemezsen de Snapseed önerebilirim. Mesela ışık kısmına girip golge arttir, açık tonları kıs, renklerde biraz daha doygunluk ver, efektlerden hafif sisi kaldırma at. Kendince dene.

Anladım hocam. Peki aşağıdaki gibi fotoğrafların düzelme ihtimali var mı? Kamera ile çektiğim halde iç mekan fotoğraflarının çoğu bu şekilde bulanık çıkmış. Son fotoğrafta sıkıntı yok mesela. Sanırım iç dış ayarını yapmamışım. Kamera modeli Fujifilm FinePix HS28EXR'idi. 2016 civarı gezerken fotoğraf çekmek için hevesle almıştım. Çalınınca hevesim kaçtı. O zamandan beri fotoğrafçılıkla uğraşmadım. Fotoğraflar 2016-2019 yıllarından.

Uygulamada kendi tarzınca elinden geldiğince bir seyler yapmaya çalış. Olursa olur artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…