Rehber Görüşmesiz ABD vizesi nasıl alınır?

Bildiğiniz üzere halihazırda bir ABD vizeniz varsa vize bittiğinde konsolosluğa gitmeden de yeniletme şansınız olabiliyor. Fakat bu konu hakkında çok bilgi yok. Bugün konuyla ilgili @beyazyakagiyer bir Tweet paylaştı. Ben de burada konuyu özetlemek istiyorum:

• Başvuru için önce yeni bir DS-160 formu dolduruyorsunuz.
  • Formu tamamlayıp ödemeyi yaptıktan sonra (https://ais.usvisa-info.com) üzerinden randevu almak için bilgilerinizi giriyorsunuz.
  • Daha önce vizenin olduğu ile bilgileri girdikçe belirli sorular soruyor. Örneğin ne zaman gittin, bir önceki vize numaran neydi, pasaport numaran neydi, hiç vize talebin reddedildi mi, pasaportun çalındımı gibi sorular.
  • Bunlara düzgünce cevap verip son aşamaya geçtiğinizde karşınıza PTT bilgisi geliyorsa görüşmesiz vize hakkınız olduğu anlamına geliyor.
    • Ancak evrakları gönderme hemen olmuyor, konsolosluk size ikinci bir mail atana kadar bekliyorsunuz (Bu konuda size verip vermeyeceklerini inceliyorlar çünkü şöyle bir bilgi de var: İstenmesi durumunda sizi konsolosluğa da çağırırız).
  • İkinci bir mailde PTT'ye götüreceğiniz evraklar ve istediğiniz PTT şubesini seçme hakkı veriliyor. Bu ikinci mail (yani tamimatlar ve PTT seçme hakkı) kendisine başvurdan iki hafta sonra gelmiş.
  • Vizenin olduğu pasaportu, yeni pasaportunuzu, iki fotoğrafı, DS-160 formunu, talimatlar belgesini bir de PTT teslim için geçerli belgeyi çıktı alıp dosyalayıp PTT'ye teslim ediyorsunuz.
  • Sonrasında süreç sizden bağımsız işliyor. Kendisi pasaportu ve evrakları PTT'ye teslim ettikten 9 gün sonra vize işlemiş pasaportu yine aynı PTT şubesinden almış.
  • Pasaportunuzu PTT verdiğinde ABD başkonsolosluğu size mail atıp durumu bildiriyor ve bir takip numarası bırakıyor.
  • Tüm süreç sonunda pasaportunu alıyorsunuz ve yine 10 yıllık veriliyor.
Bu süreç dışında daha önce hiç ABD vizesi almamış biri sıra almak istediğinde 300-350 gün sonrasına alabiliyor. Eğer daha önce vizeniz varsa ve bitiyorsa bu uzatma şekilini deneyebilirsiniz. Yaklaşık 3 hafta sürüyor.

Kaynak:

Schengen artık dedikleri gibi dijitalleşse aslında her şey daha kolay olacak. Avrupa'ya gitmek çok ucuz. US vizesi çok uzak geliyor nedense. Japonya da vize istemiyor ;)

Ya da: (Vize diyormuş, pardon :D Başlığı görünce heyecanlandım.)

363412_0.jpeg

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı Alt