hasanmerkit
Deneyimli
Kullanıcıları göz ardı etme özelliği bir bakımdan engelleme özelliğine benzemekte.
Eleştirilere açık bir yapım var. Kaba eleştirilere de. Ancak bir fikir sunulduğunda, bir bilgi paylaşıldığında değerlendirmek yerine aşağlama ve Hahaha emojisi atan kişiler var. Proje paylaşımlarında ise projeyi hiç denemeyen ancak proje hakkında görüş bildirenler var. (Projeyle alakası olmayan ve ekran görüntülerine bile bakmadan "bence" demek yerine direk kötüleyenler hakkında konuşuyorum.) Ben kimseye kolay kolay bir platformda engel atmam. Ama maalesef burada engellediğim kişilerin sayısı 4'ü gördü bile. (İftira, bilgi alış verişi yerine aşağılama gibi. Bu kişilerin kim olduğu hakkında bilgi vermem etik olmaz. Bu yüzden sakın sormayın.)
Sorun şu ki ben bu engellediğim kişilerin mesajımı alıntılayabildiğini fark ettim. Konularımızı görebildiğini de. Konuları görmesi sorun değil ancak cevap verebiliyor da olabilirler. Ben aşağıdaki listedeki gibi geliştirmelerin yapılmasından yanayım;
1. Konularımıza cevap veremesin: Ayrıca bakınız şeklinde alıntıladığım konudan farklı olarak bizi görebilsin. Sonuçta herkese açık konu oluşturuluyor. Bizi görmesini tamamen engellemek mantıksız çünkü bu işin giriş yapmayan kullanıcı, gizli sekmesi gibi durumları var. Ancak konuya cevap yazma yetkisi olmamalı. Kaldı ki cevap yazarsa mesajını göremiyor, mesaj yazdığını da başka kullanıcının alıntısı ile görüyoruz.
2. Alıntı yapamasın.
3. Bahsetme yapamasın. (Rapor, bilet sistemi dışında.)
Katılıyor musunuz?
Moderatörlerden ricamdır. Öneriyi lütfen planlamıyorsanız da kilitlemeyin. İnsanlar bu konuda baya yorum yazacaklarını hissediyorum.