Göz ardı edilen kullanıcılar ile etkileşim azaltılsın

hasanmerkit

Deneyimli
Katılım
31 Ocak 2025
Mesajlar
662
Çözümler
4
Beğeniler
724

Kullanıcıları göz ardı etme özelliği bir bakımdan engelleme özelliğine benzemekte.

Eleştirilere açık bir yapım var. Kaba eleştirilere de. Ancak bir fikir sunulduğunda, bir bilgi paylaşıldığında değerlendirmek yerine aşağlama ve Hahaha emojisi atan kişiler var. Proje paylaşımlarında ise projeyi hiç denemeyen ancak proje hakkında görüş bildirenler var. (Projeyle alakası olmayan ve ekran görüntülerine bile bakmadan "bence" demek yerine direk kötüleyenler hakkında konuşuyorum.) Ben kimseye kolay kolay bir platformda engel atmam. Ama maalesef burada engellediğim kişilerin sayısı 4'ü gördü bile. (İftira, bilgi alış verişi yerine aşağılama gibi. Bu kişilerin kim olduğu hakkında bilgi vermem etik olmaz. Bu yüzden sakın sormayın.)

Sorun şu ki ben bu engellediğim kişilerin mesajımı alıntılayabildiğini fark ettim. Konularımızı görebildiğini de. Konuları görmesi sorun değil ancak cevap verebiliyor da olabilirler. Ben aşağıdaki listedeki gibi geliştirmelerin yapılmasından yanayım;

1. Konularımıza cevap veremesin: Ayrıca bakınız şeklinde alıntıladığım konudan farklı olarak bizi görebilsin. Sonuçta herkese açık konu oluşturuluyor. Bizi görmesini tamamen engellemek mantıksız çünkü bu işin giriş yapmayan kullanıcı, gizli sekmesi gibi durumları var. Ancak konuya cevap yazma yetkisi olmamalı. Kaldı ki cevap yazarsa mesajını göremiyor, mesaj yazdığını da başka kullanıcının alıntısı ile görüyoruz.

2. Alıntı yapamasın.

3. Bahsetme yapamasın.
(Rapor, bilet sistemi dışında.)

Katılıyor musunuz?

Moderatörlerden ricamdır. Öneriyi lütfen planlamıyorsanız da kilitlemeyin. İnsanlar bu konuda baya yorum yazacaklarını hissediyorum.
 
Destekliyorum. Hatta uygulanabiliyorsa eğer belirli sayıda göz ardı edilen üyeler karalisteye bile alınabilir. Neden bu kadar göz ardı edildikleri sorgulanabilir. İnstagram, X gibi platformlar nasıl beğeni ve yorum yapma özelliklerini topluluk kurallarına göre şekillendiriyorsa burada da yapılabilir.
 
Kesinlikle olmalı, ha forum mantığına aykırı bir şeyse de, en azından göz ardı edeceğimiz kişileri, göz ardı ederken otomatik olarak o da bizi göz ardı etsin, çünkü göz ardı ettiğimiz kişiler, bizim mesajlarımızı görüyor, yanıt da verebiliyor, ilişiğimi kestiğim adamla niye birdaha tartışayım? Sonra 6 ay ceza yiyoruz.
 
Son düzenleme:
Gereksiz bir şekilde "ooo beni engellemiş demek ki" yorumları olacaktır, gereği var mı?
Kabaca şöyle söyleyeceğim: Böyleleri kendi kendine az ötede ağlasın. Ağlamaları gelip konularımıza cevap verebilecekleri anlamına gelmemeli ve bu geliştirmeyi durdurmamalı. Bu beni niye engelledi diye düşünsünler. Düşünemiyorsalar da trolldür.

Ha forum mantığına aykırı bir şeyse de...
Engelleme özelliği öyle. Ancak açtığımız başlıklara cevap yazamamaları (bence) değil. Profil sayfama girişlerini de engelledim, mutluyum.
 
Arada kaldım bu öneri hakkında. Şimdi adamın teki var benim konuya gelip rastgele sinirimi bozuyor ama bilemedim.
 
Forum kültürüne ters. Tartışmak için buradayız.

Ama bunun da bir adabı olmalı değil mi? Bakın ne yazmışım yukarıya:

Ancak bir fikir sunulduğunda, bir bilgi paylaşıldığında değerlendirmek yerine aşağılama ve Hahaha emojisi atan kişiler var. Proje paylaşımlarında ise projeyi hiç denemeyen ancak proje hakkında görüş bildirenler var. (Projeyle alakası olmayan ve ekran görüntülerine bile bakmadan "bence" demek yerine direk kötüleyenler hakkında konuşuyorum.)
 
Forumların ana mantığı zaten konulara cevap yazmak ve almak üstünedir. Birilerini sevmiyorsunuz diye onların konulara erişim yetkisini kısıtlayamazsınız, cevap vermesini ve yardımcı olmalarını engelleyemezsiniz. Sizi rahatsız eden mesaj/ifade spamı gibi şeylerde rapor yolladığınızda zaten gerekiyorsa bizler aksiyon alıyoruz.

Moderatörlerden ricamdır. Öneriyi lütfen planlamıyorsanız da kilitlemeyin. İnsanlar bu konuda baya yorum yazacaklarını hissediyorum.
Ayrıca bunu da biz yapamıyoruz, bu kategoride buna yetkimiz yok bu kategoride sadece yönetimin yetkisi bulunuyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt