Göz ardı edilen kullanıcılar ile etkileşim azaltılsın

hasanmerkit

Deneyimli

Kullanıcıları göz ardı etme özelliği bir bakımdan engelleme özelliğine benzemekte.

Eleştirilere açık bir yapım var. Kaba eleştirilere de. Ancak bir fikir sunulduğunda, bir bilgi paylaşıldığında değerlendirmek yerine aşağlama ve Hahaha emojisi atan kişiler var. Proje paylaşımlarında ise projeyi hiç denemeyen ancak proje hakkında görüş bildirenler var. (Projeyle alakası olmayan ve ekran görüntülerine bile bakmadan "bence" demek yerine direk kötüleyenler hakkında konuşuyorum.) Ben kimseye kolay kolay bir platformda engel atmam. Ama maalesef burada engellediğim kişilerin sayısı 4'ü gördü bile. (İftira, bilgi alış verişi yerine aşağılama gibi. Bu kişilerin kim olduğu hakkında bilgi vermem etik olmaz. Bu yüzden sakın sormayın.)

Sorun şu ki ben bu engellediğim kişilerin mesajımı alıntılayabildiğini fark ettim. Konularımızı görebildiğini de. Konuları görmesi sorun değil ancak cevap verebiliyor da olabilirler. Ben aşağıdaki listedeki gibi geliştirmelerin yapılmasından yanayım;

1. Konularımıza cevap veremesin: Ayrıca bakınız şeklinde alıntıladığım konudan farklı olarak bizi görebilsin. Sonuçta herkese açık konu oluşturuluyor. Bizi görmesini tamamen engellemek mantıksız çünkü bu işin giriş yapmayan kullanıcı, gizli sekmesi gibi durumları var. Ancak konuya cevap yazma yetkisi olmamalı. Kaldı ki cevap yazarsa mesajını göremiyor, mesaj yazdığını da başka kullanıcının alıntısı ile görüyoruz.

2. Alıntı yapamasın.

3. Bahsetme yapamasın.
(Rapor, bilet sistemi dışında.)

Katılıyor musunuz?

Moderatörlerden ricamdır. Öneriyi lütfen planlamıyorsanız da kilitlemeyin. İnsanlar bu konuda baya yorum yazacaklarını hissediyorum.

Forumların ana mantığı zaten konulara cevap yazmak ve almak üstünedir.
Ancak konu ile alakası olmayan kişilerin gelip projelere çamur atması, fikir alış verisi esnasında alaycı olmaları insanları forumdan soğutmaz mı? Benim bu konuyu açmama yol açan damlayı taşıran son nokta, aynı hareketlerin bizle alakası olmayan ancak katkıda bulunduğumuz dost bir projeye de aynı iğrençliklerin yapıldığını görmek oldu.

Sosyal kurallarına aykırı olmayacak şekilde insanları soğutanlar var. Mesela ben birini göz ardı ettiğim zaman onun mesajını da geç görüyorum. Belki ben farkında değilken konuma gelip yalan/yanlış şeyler de söyleyecek ve ben bunu fark etmesem bile insanlar bunu okuyacak.

Benim başıma henüz proje hakkında fikri olmayıp aşağılayanların konularıma cevap yazması gelmedi. Yani daha doğrusu "şimdilik" gelmedi. Farklı forumlarda bunları gördük. Başkasının projesine de geldiğini gördüm. Bana iftira atan oldu şu ana kadar. Göz ardı edersem ben haberim yokken bana cevap yazdıklarında göremiyorum. Daha kötü oluyor böyle hocam...

Şunu bile daha bugün keşfettim:

1740996160860.webp

Ayrıca bunu da biz yapamıyoruz, bu kategoride buna yetkimiz yok bu kategoride sadece yönetimin yetkisi bulunuyor.
Tamamdır.

Ancak konu ile alakası olmayan kişilerin gelip projelere çamur atması, fikir alış verisi esnasında alaycı olmaları insanları forumdan soğutmaz mı? Benim bu konuyu açmama yol açan damlayı taşıran son nokta, aynı hareketlerin bizle alakası olmayan ancak katkıda bulunduğumuz dost bir projeye de aynı iğrençliklerin yapıldığını görmek oldu.

Sosyal kurallarına aykırı olmayacak şekilde insanları soğutanlar var. Mesela ben birini göz ardı ettiğim zaman onun mesajını da geç görüyorum. Belki ben farkında değilken konuma gelip yalan/yanlış şeyler de söyleyecek ve ben bunu fark etmesem bile insanlar bunu okuyacak.

Benim başıma henüz proje hakkında fikri olmayıp aşağılayanların konularıma cevap yazması gelmedi. Yani daha doğrusu gelmedi. Ama geldiğini de gördüm, iftira atanı da. Göz ardı edersem ben haberim yokken bana cevap yazdıklarında göremiyorum. Daha kötü oluyor böyle hocam...

Şunu bile daha bugün keşfettim:

Eki Görüntüle 129537

Tamamdır.
Hayatınızda yaptığınız şeyler ile herkesi mutlu veya memnun edemezsiniz. Burada da mantık aynı, bir kişi yaptığınız projeyi ya da yazdığınız makaleyi beğenmediyse yapabileceğiniz bir şey maalesef yok. Elbette bu durumu suistimal edip her konunuza beğenmedim ifadesi bırakan veya sürekli size özel bir olumsuz tutum tutan var ise troll olarak da değerlendirilebilir.

Elbette bu durumu suistimal edip her konunuza beğenmedim ifadesi bırakan veya sürekli size özel bir olumsuz tutum tutan var ise troll olarak da değerlendirilebilir.
Beğenmedim ifadesini kabul ederim. Ekran görüntülerine bile bakılıp eleştirilmesini kabul ederim. Açıklamaları okuyup eleştirenleri de kabul ederim. (Mesaj düzenlemesi ile eklenen kısım.) Ama projenin yanından bile geçmeyip çamur atanlara da, bir fikre katılmayıp bilgi alış verişi yapmak yerine aşağılayanlara da tahammül edecek kişi sayısı parmakla sayılabilecek kadardır. Hele ki iftira atılması da olayı bambaşka bir boyuta taşıyor. Kendisini mail yoluyla bildirmiştim. Umarım ceza almıştır.

İlk mesajın oylama sayısı az önce 5'di. Şimdi 1 oldu. Sayfayı yeniledim, 3 oldu. Kabul edelim. Sitenin belirli bir kitlesi bu geliştirmeleri istiyor.

Son düzenleme:
Hayatınızda yaptığınız şeyler ile herkesi mutlu veya memnun edemezsiniz. Burada da mantık aynı, bir kişi yaptığınız projeyi ya da yazdığınız makaleyi beğenmediyse yapabileceğiniz bir şey maalesef yok. Elbette bu durumu suistimal edip her konunuza beğenmedim ifadesi bırakan veya sürekli size özel bir olumsuz tutum tutan var ise troll olarak da değerlendirilebilir.
Hocam ancak şunu değerlendirin bence: Göz ardı ettiğimiz kişinin, sanki o da bizi göz ardı etmiş gibi, kara listesine girelim karşılıklı olsun yani. Zaten her türlü Göz ardı edilenleri göster diyince mesajlarımızı görebilecek, iki taraf için de makul bir yenilik bence.

Hocam ancak şunu değerlendirin bence: Göz ardı ettiğimiz kişinin, sanki o da bizi göz ardı etmiş gibi, kara listesine girelim karşılıklı olsun yani. Zaten her türlü Göz ardı edilenleri göster diyince mesajlarımızı görebilecek, iki taraf için de makul bir yenilik bence.
Bu fikre imzamı atıyorum.

1740997599778.webp

Geri
Yukarı Alt