Bu arada şöyle bir karşılaştırma yapalım:
2600 mAh olan düz versiyon 300 kez yeniden doldurulabiliyor.
Pro olan 1.500.
Zaten ben voltaj karşılaştırması yapmadım hocam.
Hocam, anlık voltajı en uzun süre yukarıda tutabilen veya bir miktar düşük mAh ile benzer performans gösterebilen bir pil tercih edeceğim. Araştırırken o bilgileri ben de buldum ama ihtiyacım olan bilgi bu değil ki. Deşarj süresi önemli. Sanırım konuda yeterince açıklayamadım.
Herhangi bir 2500 mAh ve 2000 mAh pillerimiz var. Bunları 8S şeklinde bağladığımda yaklaşık 9.6V elde edeceğim ama kapasite aynı kalacak.
İki farklı kapasiteye sahip bu pilleri 9V motorda 1 saat kullanımın ardından 2000 mAh piller 7V'a kadar, 2500 mAh piller ise 7,5V civarına düştüğünü varsayalım. Bu aradaki voltaj farkı benim için önemsiz.
Ama 1 saatin ardından 2000 mAh piller 6V, 2500 mAh piller de 8V gibi büyük bir voltaj farkı yaratacaksa tercihimi buna göre yapacağım.
Mantıken ne kadar mAh, o kadar köfte oluyor ama ne kadar?
Bu detayı ölçebilecek aletlerim ve bilgim yok ama belki sizlerin bu konuda teknik fikirleriniz vardır veya bir cihaza iki farklı kapasitede pil takıp şarjının bitme hızına göre bir deneyiminiz vardır. Umarım açıklayabilmişimdir.
Tesadüfen şu siteyi buldum, aradığım grafik eğrisi var. Siz de pil tercihlerinizi bu bilgilere göre yapabilirsiniz: