GP Recyko is the name for the latest GP Rechargeable Batteries and this particular range is known as GP Recyko Pro. The Pro bit in the name, which stands for Professional, distinguishes between the previous GP Recyko range and this. The new product now boasts up to a huge 1500 recharges.

Böyle bir bilgi buldum. Pro olanı daha fazla kez şarj edilebiliyormuş. 1500 tekrar doluma kadar destekliyormuş.

Biliyorum ama bu bilgi voltaj düşüşünü değil, ömrünü belirtiyor.
Bu arada şöyle bir karşılaştırma yapalım:

2600 mAh olan düz versiyon 300 kez yeniden doldurulabiliyor.
Pro olan 1.500.

1734776413283.webp

1734776469719.webp

Zaten ben voltaj karşılaştırması yapmadım hocam.

Bu arada şöyle bir karşılaştırma yapalım:

2600 mAh olan düz versiyon 300 kez yeniden doldurulabiliyor.
Pro olan 1.500.

Zaten ben voltaj karşılaştırması yapmadım hocam.
Hocam, anlık voltajı en uzun süre yukarıda tutabilen veya bir miktar düşük mAh ile benzer performans gösterebilen bir pil tercih edeceğim. Araştırırken o bilgileri ben de buldum ama ihtiyacım olan bilgi bu değil ki. Deşarj süresi önemli. Sanırım konuda yeterince açıklayamadım.

Herhangi bir 2500 mAh ve 2000 mAh pillerimiz var. Bunları 8S şeklinde bağladığımda yaklaşık 9.6V elde edeceğim ama kapasite aynı kalacak.

İki farklı kapasiteye sahip bu pilleri 9V motorda 1 saat kullanımın ardından 2000 mAh piller 7V'a kadar, 2500 mAh piller ise 7,5V civarına düştüğünü varsayalım. Bu aradaki voltaj farkı benim için önemsiz.
Ama 1 saatin ardından 2000 mAh piller 6V, 2500 mAh piller de 8V gibi büyük bir voltaj farkı yaratacaksa tercihimi buna göre yapacağım.
Mantıken ne kadar mAh, o kadar köfte oluyor ama ne kadar?

Bu detayı ölçebilecek aletlerim ve bilgim yok ama belki sizlerin bu konuda teknik fikirleriniz vardır veya bir cihaza iki farklı kapasitede pil takıp şarjının bitme hızına göre bir deneyiminiz vardır. Umarım açıklayabilmişimdir.

Tesadüfen şu siteyi buldum, aradığım grafik eğrisi var. Siz de pil tercihlerinizi bu bilgilere göre yapabilirsiniz:

Son düzenleme:
Delta-v 1.42-1.43v şarj olurlar. Normal ni-mh pillerin tam şarj voltajı 1.37-1.38'dir.
RC araçlar anlık yüksek akım çekerler. Pro model anlık yüksek akım çekmek için daha uygundur. Yüksek akımda normal modele göre GP Pro piller daha az ısınır.
Elimde 3-4 adet flash mevcut. Flaşlar 4'er adet AA pil ile çalışmakta. Peş peşe çekim yaptığımda 14-15 patlama sonrası pillerin kalitesi gözle görülür olmaya başlıyor. GP recyko Pro piller flaşın tekrar dolma süresini uzatmazken normal şarjlı piller uzatıyor. IKEA'ya da Pro olmayan piller düşük akım çeken uygulamalar için başarılı. Saatte 1 hatta 2 amper üzerinde yüksek akım çeken uygulamalar için GP recyko Pro kullanmanı öneririm. Pili %75 kapasitede kullanacağını daha sonra RC aracın performansı düşeceği için yenisi ile değiştirip içinden çıkan pilleri şarja takman gerekeceğini düşünerek seçimini yapmalısın. Yüksek akım ihtiyacın yoksa pro yerine mutlaka daha yüksek kapasite tercih etmelisin. 300-500ma yani 0.3A , 0.5A gibi akımlarda yüksek kapasiteli piller daha verimli çalışacaktır.

Sıfırdan kurulum yapılacaksa AA batarya yerine 18560 pil tercih edebilirsin. 14500 piller de AA boyutunda oluyor lion batarya oldukları için 4.2v değere kadar çıkmaktadır. Çoklu batarya değiştirmek yerine 3 batarya ile 12v elde edip bunu 9VA düşürerek daha stabil voltaj eğrisi elde edebilirsin.