Merhaba dostlar,
Soru tam olarak başlıkta yazdığım gibi. Turknet GigaFiber hizmetini yaklaşık 4-5 ay boyunca 2.5 gigabit olarak sorunsuz kullandım. Fakat geçen sene (2025) Kasım gibi hız, sağlayıcı tarafından 1gigabite sabitlendi. Sizlerde durum ne? Kısıtlamalar bölgesel mi yoksa bireysel mi getirildi merak ediyorum.
Kurduğum sistemi hız 1 gigabite düşürülse bile bozmadım, öyle kullanmaya devam ettim. Ancak 2026 Haziran ayı gibi Media converter bir anda çalışmayı durdurdu. Haliye internet kesildi. O sırada evde ve aktif kullanımdaydım. Media Converter'ı kontrol ettim ancak ısınma vs. tespit edemedim. İçini söküp devre kartına da dikkatlice mercekle vs baktığımda atan/düşen bir lehim veya ısıya maruz kalıp yanan bir bileşen gözle göremedim. Ölçüm yapmadım, zaten işe yaramıyor diye söktüm kaldırdım orijinal ONT cihazını takıp devam ettim.
Yakında taşınacağım. Kısıtlamalar bölgesel mi merak ediyorum. Bu cevaba göre yeni taşınacağım evdeki hatta da 2.5 gigabit alabilir miyim diye deneyeceğim. Yoksa hiç tamir ve deneme gibi süreçlere girmeden standart şekilde devam edeceğim.