GPU Hotspot 110 derece normal mi?

Hüseyn

Çalışkan
Ekran kartı 15 dakikaya Max 74 derece Ama GPU Hotspot direk 105'ten 113'lere kadar oynuyor, sabit değil. Sorun olur mu? İkinci el aldım Gigabyte Aorus RX 5700 XT marka.

Ekran kartı 15 dakikaya Max 74 derece Ama GPU Hotspot direk 105'ten 113'lere kadar oynuyor, sabit değil. Sorun olur mu? İkinci el aldım Gigabyte Aorus RX 5700 XT marka.
Normal değil, normalde 10-15 derece falan fark olması lazım en fazla 20 bilemedin en son 25 ama orada sıkıntı vardır.

Kendim fazla yapmayı bilmiyorum termal ped lazım bence bilgisayarcıda baya uzak benden böyle kullansam sorun olur mu?

Karta bakım yapılmış uygun olmayan bir macun kullanılmış ve pumpout yapmış, macunun yenilenmesi lazım.

Olur. 110 derece termal limitin çok çok üzerinde, throttling'in babası yaşanır, kartın vereceği performansın %60'ını alabilirsiniz ancak. Ve uzun vadede sorun çıkartır yani, 110 derecede çalışa çalışa ne olacak.

Kendim fazla yapmayı bilmiyorum termal ped lazım bence bilgisayarcıda baya uzak benden böyle kullansam sorun olur mu?
Hiç uğraşmayın bilgisayarcıyla açın kartın vidalarını alın bir termal macun sıkın birde yanında termal pad alın kesip yerleştirirsiniz yanında tozlarınıda siler süpürürsünüz şahsen ben ekran kartımı PCB hariç suda foşur foşur yıkadım macunlarını padlerini koyup çalıştırdım. Zaten bilgisayarcılar sizin uğraştığınız kadar uğraşmaz üstüne paranızı alır. Derece işi önemli kartın performansına doğrudan etkisi var ayrıca kartınız Gigabyte Aorus olarak çok güzel bir kart.

Tamam eyw kolaymıdır? birde sorun olmaz dimi? kartı falan bozmam yani 1 - 2 ay böyle kullansam sorun olur mu? param yok şu an ilerde alırım yakın zamanda olur mu?

Üstte yazıldığı gibi sürülen macun pump-out olmuş hotspot ve normal sıcaklığın farkının artma sebebi o, düzgün bi bakım gerekiyor.

Paran olduğunda bakım yaparsın şimdilik UV yap kullan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…