Çözüldü GPU1 AMD olarak gözüküyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ppasha
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 237
  • Etiketler Etiketler
    amd
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ppasha

Uzman
Arkadaşlar selam, son NVIDIA güncellemesinden önce aşağıda bıraktığım Görev Yöneticisi performans bölümünde GPU1 bulunmuyordu AMD yazmıyordu. Ama artık oraya GPU1 olarak AMD gelmiş ve ana ekran kartım GPU0 olarak görülüyor. Bu bir problem teşkil eder mi? İşlemcim Ryzen 7 7800X3D.

Çözüm
Bunun NVIDIA güncellemesi ile bir ilgisi yok. Masaüstü bilgisayar kullanıyorsanız zaten dahili grafik kartını kapatmanız lazım. Kapatmamış olmanız en başından beri bir hata. Şimdi BIOS'a girin ve dahili grafik işlemciyi kapatın.
Bunun NVIDIA güncellemesi ile bir ilgisi yok. Masaüstü bilgisayar kullanıyorsanız zaten dahili grafik kartını kapatmanız lazım. Kapatmamış olmanız en başından beri bir hata. Şimdi BIOS'a girin ve dahili grafik işlemciyi kapatın.

Çözüm

Bunun için bir rehberiniz bulunuyor mu Recep bey. Daha öncesinde dahili grafik kartım görünmüyordu bu yüzden driverlara bağladım bunu.

Hayır teşkil etmez. Sadece işlemcinizin dahili grafik birimi de çalışıyor. BIOS'tan IGPU'yu kapatabilirsiniz.
Çoğu markanın BIOS'unda kategori isimleri hemen hemen aynı olur.

Teşekkür ederim.

Hayır teşkil etmez. Sadece işlemcinizin dahili grafik birimi de çalışıyor. BIOS'tan IGPU'yu kapatabilirsiniz.
Çoğu markanın BIOS'unda kategori isimleri hemen hemen aynı olur.

Anakart markam BIOSTAR. Aynı işlemler geçerli olur mu?

Chipset-north Bridge'e girmeniz gerekli. GFX Configuration'ı orada bulacaksınız.
GFX Configuration kısmında primary video Device'ı PCI-e slot yapın.

Sadece bu ayarlar var hocam ne yapmalıyım?

Ek olarak.

Dosya Ekleri

• IMG_4542.webp
    548,6 KB · Görüntüleme: 72
  • IMG_4544.webp
    814,8 KB · Görüntüleme: 74
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…