Rehber Grand Theft Auto IV: Complete Edition Downgrade yapma

Selam, hoş geldiniz. Grand Theft Auto IV: Complete Edition sürümü ile tüm modlamalara erişimi kısıtladı ve performans sorunlarına yol açtı. Üstüne Rockstar Games, ne bir hata düzeltti ne de içerik sundu. Bu yüzden GTA'nın güzide mod topluluğu, GTA 4'ü eski sürümlerine düşürebileceğiniz bir program yapmışlar. Karşınızda GTA IV Downgrader!
gtadowngrade.gif

GTA IV Downgrader çok basit bir mantıkla çalışıyor. Küçük boyutlu bir dosya indiriyorsunuz, bu dosya serverdan sizin bilgisayarınıza seçtiğiniz sürümün dosyalarını indiriyor. Bu kadar. Ancak bu yazılımın birkaç gereksinimi var.
Gereksinimleri:

• .NET Framework 4.8 (Windows 10 ve 11'de kurulu olarak geliyor)​
  • İnternet bağlantısı​
  • Modlanmamış, dosya değişikliği yapılmamış bir GTA IV​
Kısmen kırılmış bir GTA IV indirdiği için, virüs programları false-positive olarak gösteriyor bu yazılımı ve GTAIV.exe'yi. Tamamen güvenilir.
Dosyaların silinmemesi için, anti-virüsünüzü kapatmanızı öneririm. Downgrade'in genel amacına gelirsek;
  • Oyunun eski sürümleri daha stabil olduğundan dolayı, eski sürümlere geçmek performans artışı sağlayabiliyor.​
  • Rockstar son güncellemede GTA IV'ün içine edip mod desteğini kısıtladığı için, performans modları olması gerekiği gibi çalışmıyor.​
  • Grafik modu kurmak isteyenler, bu sürüm desteklemediği için kuramıyor.​
  • DXVK bu sürümde tam performansı veremiyor veya bazen hiç çalışmıyor.​
  • Giriş yaparken Rockstar'ın o leş laucherının açılmasını beklemiyorsunuz.​
Kısacası optimizasyon sağlamak ve birkaç mod sayesinde, GTA IV'ün performansını artırmak. Hazırsanız teker teker anlatayım nasıl yaptığımızı.

GTA IV Downgrader'da 3 tane ana GTA IV sürümü var. 1.0.4.0 - 1.0.7.0 ve 1.0.8.0 sürümleri.
  • 1.0.4.0 sürümünde DLC'leri oynayamıyorsunuz ancak grafik modları en iyi bu sürümde çalışıyor.​
  • 1.0.7.0 sürümünde DLC'ler var. Grafik modları 1.0.4.0 kadar iyi çalışmıyor ama diğer modlar en iyi bu sürümde çalışıyor.​
  • 1.0.8.0 sürümünde ise DLC'ler yine var. Modları 1.0.7.0'daki gibi kullanabiliyorsunuz ve en iyi performansı bu sürümde aldığınız söyleniyor.​

Her şeyden önce ne olur ne olmaz yedek almanızı öneriyorum. GTA IV klasörünü, herhangi bir yere kopyalabilirsiniz.

Downgrade İşlemine Başlayalım
GTA IV Downgrader'ı indirdikten sonra RAR'dan çıkarın. IVDowngrader.exe'yi yönetici olarak çalıştırın. Gelen ekranda GTA IV'ün dosya konumunu seçebilir veya direkt GTA IV.exe'yi seçebilirsiniz.

Bu uyarıyı verirse, dosyalarınızda değişiklik yapılmış demektir. Eğer cidden değişiklik yaptıysanız, oyunu TAMAMEN silip yeniden yükleyin.
Eğer sadece oyuna girip çıktıysanız, Rockstar sağ olsun birkaç dosya yüklüyor ve bu hatayı veriyor. Kafanıza takmaya gerek yok. Next diyerek devam edebilirsiniz.

1738947017316.webp

Hangi sürüme düşürmek istiyorsanız, bu kısımda o sürümü seçin. Ben modlu GTA IV sevdiğim ve herhangi bir grafik modu yüklemeyeceğim için 1.0.7.0 kullanacağım. Bu yüzden 1.0.7.0'ı seçiyorum. Seçtikten sonra next diyebilirsiniz.
1738947203013.webp

Multiplayer oynayıp oynamayacağınızı soruyor bu kısımda. Ben oynamayacağım için işaretlemiyorum ve next diyorum.
1738947275255.webp

Bu kısımda Rockstar'ın, Rusya-Amerika gerginliği üzerine GTA IV'ten sildiği bazı radyoları geri getiriyorsunuz. İsteğe bağlı bir özellik. Ben eski müzikleri sevdiğim için Sneed tarafından yapılmış sürümü kullanacağım. Ayrıca EFLC'de radyo istemiyorsanız, aşağıdaki tiki işaretleyebilirsiniz.
1738947382500.webp

Bu kısımda dediğim radyo silinmesini geri getirip getirmek istemediğinizi soruyor. Ben istiyorum, o yüzden Old Vladivostok'u seçiyorum.
1738947444475.webp

En önemli yerdeyiz. Burada seçtiğiniz sürüme göre değişen modlar var. Hepsini açıklayayım.
  • ColAccel; yükleme sürelerini kısaltır. Öneriyorum.​
  • FusionFix'in bu sürümü çalışmıyor. Bu linkten indirebilirsiniz. 1.0.7.0/1.0.8.0 sürümü için uyumlu.​
  • IV-Presence; Discord etkinliğinizde, GTA IV'te nerede ne yaptığınızı söylüyor. Yüklemeye gerek yok bence.​
  • IV-SDK.NET; ScriptHookDotNet'in günümüz versiyonu. ClonksCodingLab ile birlikte yüklemenizi öneriyorum.​
  • Liberty Tweaks; GTA IV'e mükemmel özellikler ekliyor. Ini dosyasından isterseniz modun ayarlarını düzenleyebiliyorsunuz. Kesinlikle öneriyorum.
    • GTA San Andreas ve V'teki gibi istatistiklerinizin gelişmesini sağlıyor.​
    • Polis yapay zekasını daha da geliştiriyor.​
    • Açık dünyadayken Quick Save almayı sağlıyor.​
    • Silah geri tepmesini hissetmenizi sağlıyor.​
    • Şarjörleri görsel olarak çıkarıp takmayı ekliyor vs.​
  • Liberty's Legacy; GTA IV için hile menüsü. Öneriyorum.​
  • No Cursor Escape; ikinci ekranınız varsa, imlecinizin kafayı yemesini engelliyor. Öneriyorum.​
  • Scripthook; modlarınızın çalışmasını sağlıyor. Öneriyorum.​
  • ScriptHookDotNet; modların çalışmasını sağlıyor ama eskide kaldı. Diğer modlarla çakıştığı için oyunu bozuyor. Önermiyorum.​
  • Steam Achievements; oyunda kazandığınız başarımların, Steam hesabınıza kaydolmasını sağlıyor. Öneriyorum.​
  • Ultimate ASI Loader; Downgrade'in gerçekleşmesi için gerekli dosyaları çalıştırıyor. 1.0.7.0 sürümünde, xlive.dll olarak ekleniyor. Zorunlu.​
  • ZMenuIV; GTA IV için hile menüsü. Liberty's Legacy varken önermiyorum.​
  • ZolikaPatch; Downgrade'in gerçekleşmesi için zorunlu.​

Son adımdayız. Eğer başta almadıysanız, yedek alabilirsiniz bu noktada. Benim internetim hızlı olduğu için, GTA IV'te bir sorun çıkarsa yeniden indirebileceğim için yedek almıyorum. Hazırsanız, Downgrade tuşuna basarak, işlemi bitirebilirsiniz.
1738948518236.webp

Bu ekranda, seçtiğiniz dosyaları ve GTA IV sürümünüzü internetten indiriyor. Sabırla beklemeniz gerekli.
1738948532204.webp

Bu ekran geldiğinde, downgrade tamamlandı demektir. Next'e basarak sıradaki adıma geçebilirsiniz.
1738948748412.webp

Eğer bir kayıt dosyanız varsa, bu kısımda save dosyanızı da downgrade edebilirsiniz. Save dosyanızı ne olur ne olmaz yedek alın. Downgrade sırasında kalıcı olarak bozulabilir.
1738948872072.webp

Commandline.txt, en önemli yer. Burada girdiğiniz komutlar, GTA IV'ünüzü etkiliyor. Steam'deki başlatma ayarlarıyla aynı makara.
Size önerdiğim commandline bu. Bu commandline, yüksek sistemler ve DXVK kurulu olan GTA IV içindir. Haberiniz olsun.
-availablevidmem 8192.0
-nomemrestrict
-norestrictions
-reserve 1024
-forcer2vb
-forcehighqualitymirrors
-fullspecaudio
-frameLimit 1
-managed
-reservedapp 0
-hz 100
-windowed

1738949073772.webp

Downgrade tamamlandı. Artık seçtiğiniz sürümde GTA IV oynayabilirsiniz.

• Optimizasyonu arttırmak ve oyunu günümüz standartlarına yaklaştırmak için aşağıdaki rehberime göz atabilirsiniz. İyi eğlenceler!

Son düzenleme:
Downgrade'in bize ne gibi katkıları oluyor, açıklar mısınız? GTA SA için biliyorum ve gerekli olduğunu düşünüyorumda GTA 4 için hiç anlayamadım, tek bildiğim daha fazla radyoda müzik oluyor o da benim için pek önemli değil.

Downgrade'in bize ne gibi katkıları oluyor, açıklar mısınız? GTA SA için biliyorum ve gerekli olduğunu düşünüyorumda GTA 4 için hiç anlayamadım, tek bildiğim daha fazla radyoda müzik oluyor o da benim için pek önemli değil.

GTA 4'ün Steam sürümü acayip buglu görevlerde, bu downgrade bu sorunu çözüyor.

Ben şu yüzden kurdum:
Oyunum açılmıyordu, RGL geliyor ve oradan da Play on Steam butonu çıkıyordu. Bastığımda oyun hata veriyor ve açılmıyordu.
Vladivostok FM dinlemeyi seviyorum o yüzden downgradeledim. Bazı kişileri eski sürümlerde daha fazla FPS aldığını belirtmiş ama ben bir fark göremedim. 3060Ti ile oynuyorum ve vet 40 FPS'e düşüyor sık sık. Oyunu 144 hertz gibi bir değere aldığımızde veya FPS'imizi sabitlemediğimizde ara sahneler zoomlanıyor. ZolikaPatch ile bu sorun olmuyor. Ayrıca modlamayı önermesem de modlamayı seven biriyim ve GTA 4' de birkaç mod yükledim. Benim temel sebeplerim bunlar. Oyununuz düzgün çalışıyorsa hiçbir nedeniniz yok.

GTA 4'ün Steam sürümü acayip buglu görevlerde, bu downgrade bu sorunu çözüyor.
Ben şu yüzden kurdum:
Oyunum açılmıyordu, rgl geliyor ve oradan da play on Steam butonu çıkıyordu. Bastığımda oyun hata veriyor ve açılmıyordu.
Vladivostok FM dinlemeyi seviyorum o yüzden downgradeledim. Bazı kişileri eski sürümlerde daha fazla FPS aldığını belirtmiş ama ben bir fark göremedim. 3060 Ti ile oynuyorum ve vet 40 FPS'e düşüyor sık sık. Oyunu 144 Hertz gibi bir değere aldığımızde veya FPS'imizi sabitlemediğimizde ara sahneler zoomlanıyor. Zolikapatch ile bu sorun olmuyor. Ayrıca modlamayı önermesem de modlamayı seven biriyim ve GTA 4'te birkaç mod yükledim. Benim temel sebeplerim bunlar. Oyununuz düzgün çalışıyorsa hiçbir nedeniniz yok.
O zaman beni ilgilendirmiyor, cevabınız için teşekkür ederim.
3060 Ti ile oynuyorum ve vet 40 FPS'e düşüyor sık sık.
Optimizasyon o kadar kötü ki komünizm bir oyuna dönüşmüş, 4090'la çamaşır makinesi arasında ki fark 20-30 FPS.

Eski surumler modlamaya daha acik ve daha uyumlu ornek olarak grafik gelistirmesi icin iCEnhancer 3 kurmak istiyorsaniz yeni surumlerde calismadigi icin bu islemi mecbur yapmak zorundasiniz.

Eski surumler modlamaya daha acik ve daha uyumlu ornek olarak grafik gelistirmesi icin iCEnhancer 3 kurmak istiyorsaniz yeni surumlerde calismadigi icin bu islemi mecbur yapmak zorundasiniz.
Belirtmek isterim, nedenini bilmediğim şekilde iCEnhancher veya herhangi bir ENB bende çalışmıyor. Denemediğim yol kalmadı. Steam sürümünde sorun var çünkü oyunun yolunu değiştirip (downgradeli şekilde) Steam klasörü hariç bir yerde çalıştırınca açılıyor. İlginç bir oyun. Bende saf hali ile oynamaya karar verdim. Grafikleri canlılığı fulleyince hiç fena değil. Gözümü doyuruyor.

Eski surumler modlamaya daha acik ve daha uyumlu ornek olarak grafik gelistirmesi icin icenhancer 3 kurmak istiyorsaniz yeni surumlerde calismadigi icin bu islemi mecbur yapmak zorundasiniz.
Ben sadece silahlara replace yapmak ve add-on araçlar eklemek isterim, bir de Trainer'ım olsa yeter. Bunun için downgrade yapmakmı gerekir?

Ben sadece silahlara replace yapmak ve add-on araçlar eklemek isterim, bir de Trainer'ım olsa yeter. Bunun için downgrade yapmak mı gerekir?
Silah replace için eğer texture değiştirmekse downgrade yapmaya gerek yok. Keza trainer için de. Ama yeni silah eklemek diyorsanız bilmiyorum. The Actually Editon diye bi mod vardı. DLC'leri ve IV'ü birleştiriyordu. Ben denedim kurmayı tutorial yardımıyla ama 1.0.7.0 sürümünde çalışmadı.

Silah replace için eğer texture değiştirmekse downgrade yapmaya gerek yok. Keza trainer için de. Ama yeni silah eklemek diyorsanız bilmiyorum. The actually editon diye bir mod vardı. DLC'leri ve IV'ü birleştiriyordu. Ben denedim kurmayı tutorial yardımıyla ama 1.0.7.0 sürümünde çalışmadı.
Sadece texture değil, tamamen asseti değiştirmek.
Örneğin: GTA 4 Automatic Kalashnikov AK-47 Mod - GTAinside.com
Böyle modları seviyorum.
Yeni silah eklemeyi düşünmüyorum, oyunu çok değiştirmekte istemiyorum.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt