Çözüldü Grundig 50 inç televizyonum Toshiba Canvio Basics 500 GB HDD'yi çalıştıramıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

umtluyum

Uzman
“Çalıştıramıyor” diyorum çünkü sanırım sorun bu: Grundig 50 GJQ 9100 televizyonuma Toshiba Canvio Basics 500 GB 2.5″ Siyah Taşınabilir Disk HDTB405EK3AA taktığımda normalde mavi yanan ışığın yeri beyaz yanıp sönüyor.

Sanırım yeterli güç akışı sağlayamadığı için televizyon okumuyor. Bu durumda uygun fiyatlı ne alabilirim; gerekli gücü sağlayıp HDD’yi okumasını sağlamak için?

Çözüm
Evet, haklısınız. TV'nin USB portu yeterli voltaja sahip değil, bu yüzden çalışmıyor. Harici güç adaptörlü USB hub işinizi çözecektir.
Sağlaması da yetmez, NTFS ya da exFAT ise MLUSB, Paragon gibi şirketlerin dosya sistem eklentilerini satın almanız lazım.

Evet, haklısınız. TV'nin USB portu yeterli voltaja sahip değil, bu yüzden çalışmıyor. Harici güç adaptörlü USB hub işinizi çözecektir.

Uygun fiyatlı bir ürün önerme şansınız var mıdır acaba? USB Hub diye arattığımda çok uyguna da var pahalıya da var. 400-500 TL'ye uygun bir şey varsa alacağım yoksa da artık 128 GB kapasiteli flash bellek alıp ona filmlerimi atıp izleyeceğim.

USB için de dediğimi yapmak zorundasınız (exFAT ya da NTFS eklentisi almak zorundasınız).

Sağlaması da yetmez, NTFS ya da exFAT ise MLUSB, Paragon gibi şirketlerin dosya sistem eklentilerini satın almanız lazım.
Konuyla ilgili hiçbir bilgim yok maalesef. Yönlendirme yapabilir misiniz acaba? Herhangi bir uygulama kurulumu mu yapmam gerekir?

USB için de dediğimi yapmak zorundasınız (exFAT ya da NTFS eklentisi almak zorundasınız).
USB oynatıyor o konuda hiçbir problem yaşamıyorum. Sadece HDD'mi taktığımda beyaz ışıkta kalıp çalışmıyor.

Hocam sizin baktıklarınız muhtemelen adaptörsüz zira adaptörlü olanlar bir tık daha pahalı. Flash belleğe dönmek size daha az maliyet sağlar

Hocam Grundig Android TV’ler genelde zaten NTFS ve exFAT desteklemiyor mu?

Zaten hali hazırda flash bellek üzerinden izliyordum fakat 4K filmler izliyorum ve boyutları 40+ üstü olduğu için direkt HDD'mi takmıştım. Sanırım dediğim gibi flash bellek ile ilerleyeceğim.

FAT32 ile maksimum bir dosya 4.00 GB olabiliyor. Koç, NTFS ve exFAT koymuyor Android'lerine. MLUSB isimli bir Japon'un uygulaması var. 150-200 TL arasında satıyor tanesini dosya sistemlerinin.

Hocam Grundig Android TV'ler genelde zaten NTFS ve exFAT desteklemiyor mu?

Hayır, hiçbirinde yok. Ben de 55 GHQ 9500 (Arçelik/Beko adıyla 55 B/A Q 900 A(Y)'di galiba) var. İçinde ikisi de yok maalesef.

FAT32 ile maksimum bir dosya 4.00 GB olabiliyor. Koç, NTFS ve exFAT koymuyor Android'lerine. MLUSB isimli bir Japon'un uygulaması var. 150-200 TL arasında satıyor tanesini dosya sistemlerinin.
Dediğim gibi flash belleğim gayet iyi çalışıyor ve film-dizi izleyebiliyorum. Yeni bir tane alacağım 128 GB'lık. Onda buna benzer bir problem yaşarsam konuya dönüş yaparak sizden yardım isterim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…