GT 540M ekran kartı kullanılamıyor

Şahin

Uzman
Sürücüsünü direkt link olarak atabilir misiniz?

Ekran kartı: GT 540M

2. el laptop aldım ekran kartı nedense kullanılmıyor. Bu arada içindeki harici ekran kartı değişmiş, bir üst modeli konulmuş. Ben sürücüsünü zar zor indirdim ama yine olmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:

Ekran kartının sürücüsü zaten kurulu. Bir işlem yapmadığın için kullanmıyor sistem. Oyun video aç kullanacaktır göreceksin. Yazılımsal bir sorun gözükmüyor.

Driver kurulu ve bir sorun yok gibi gözüküyor. Eğer ekran kartı kullanılmıyordan kastınız görev yöneticisinde çektiğiniz fotoğraf ise sizi yanıltabilir.

Laptoplarda genel olarak 2 tane GPU bulunur. Biri işlemci içerisinde yer alan dahili GPU'dur. Bu GPU genel olarak düşük güç tüketimi içindir. Windows, tarayıcı, video vs gibi işlemlerde genellikle bu kullanılır. Ağır güç gerektiren işlemlerde örneğin oyunlarda harici GPU devreye girer.

Sizdeki sistemde yer alan dahili GPU Intel HD Graphics 3000 iken, harici GPU NVIDIA GeForce GT 540M

Oyun açarak, GPU test programları kullanarak test edebilirsiniz.

İsterseniz NVIDIA Denetim Masası'ndan hangi programların hangi GPU ile çalışmasını istediğinize dair seçim yapabilirsiniz.

Bu arada genellikle harici GPU görüntü oluşturur ve dahili GPU'ya gönderir. Dahili GPU ekrana verir. İki GPU'da da etkinlik görebilirsiniz böyle bir durumda.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunda denemeden anlayamazsınız oyun modunda oyunun exesini yüksek performans ayarlayın istersen oyun esnasında MSI Afterburner ile GPU kullanımını kontrol edebilirsin, sürücülerini en son sürüme guncelledin sanırım test edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…