Piyasada sıfır veya ikinci el ucuz ekran kartı neredeyse kalmadı, fiyatlar malum. İkinci el sitelerinde 700-900 TL bandına temiz GT710'lar görüyorum.
Kenarda duran parayla bunlardan 10-15 tane toplayıp kenara atsam 1-2 yıla kâr ettirir mi? İşlemcisinde dahili grafik olmayan i3-9100F, 10100F vb. veya sadece temel ofis görüntü işi olanlar alır gibi geliyor.
2026'da bu kartları stoklamak mantıklı bir yatırım mı, yoksa elimde mi patlar?
Hayır, hiçbir işe yaramaz, ömrü dolmuş, bomboş bir kart. Zamanında 12-15 bin TL’ye 3090 gibi kartları toplamak asıl yatırım olurdu. GT 710 gibi kartlar görüntü vermekten başka bir işe yaramadığı için değeri de aynı kalır.
Piyasada sıfır veya ikinci el ucuz ekran kartı neredeyse kalmadı, fiyatlar malum. İkinci el sitelerinde 700-900 TL bandına temiz GT710'lar görüyorum.
Kenarda duran parayla bunlardan 10-15 tane toplayıp kenara atsam 1-2 yıla kâr ettirir mi? İşlemcisinde dahili grafik olmayan i3-9100F, 10100F vb. veya sadece temel ofis görüntü işi olanlar alır gibi geliyor.
Mantıklı olmaz, daha farklı yatırımlar düşünebilirsiniz. Çünkü her ne kadar biz onu eski bir ekran kartı olarak görüyor olsak da yıl geçtikçe şu anda nispeten iyi dediğimiz ekran kartları da onun seviyesine gelecek. GT 710 ise hepten bomboş kart olacak.
Kenarda duran parayla bunlardan 10-15 tane toplayıp kenara atsam 1-2 yıla kâr ettirir mi? İşlemcisinde dahili grafik olmayan i3 9100F, 10100F vb. veya sadece temel ofis görüntü işi olanlar alır gibi geliyor.
Ben 2 yıl önce RX580 8 GB stoklamıştım tanesini bin TL'ye almıştım (6 adet) geçen 3bin TL'ye sattım tanesini 3kat kar ettim fakat yüksek VRAM'li ve hala işe yarar kartlar seçmen gerek yoksa elinde patlar.