GT 710 ekran kartı stoklamak mantıklı mı?

SF27

Gelişen
Selamlar,

Piyasada sıfır veya ikinci el ucuz ekran kartı neredeyse kalmadı, fiyatlar malum. İkinci el sitelerinde 700-900 TL bandına temiz GT710'lar görüyorum.

Kenarda duran parayla bunlardan 10-15 tane toplayıp kenara atsam 1-2 yıla kâr ettirir mi? İşlemcisinde dahili grafik olmayan i3-9100F, 10100F vb. veya sadece temel ofis görüntü işi olanlar alır gibi geliyor.

2026'da bu kartları stoklamak mantıklı bir yatırım mı, yoksa elimde mi patlar?

Elinde patlar. Risk cok buyuk. Ofis bilgisayarlarinda bile genelde RX 550 gibi kartlar goruyorum.

Hayır, hiçbir işe yaramaz, ömrü dolmuş, bomboş bir kart. Zamanında 12-15 bin TL’ye 3090 gibi kartları toplamak asıl yatırım olurdu. GT 710 gibi kartlar görüntü vermekten başka bir işe yaramadığı için değeri de aynı kalır.

Mantıklı olmaz, daha farklı yatırımlar düşünebilirsiniz. Çünkü her ne kadar biz onu eski bir ekran kartı olarak görüyor olsak da yıl geçtikçe şu anda nispeten iyi dediğimiz ekran kartları da onun seviyesine gelecek. GT 710 ise hepten bomboş kart olacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum finansal analizini hayranlıkla okudum. Yalnız ufak bir risk analizini atlamışsın:

Kartların kendi kendine oksitlenme riski: %90

2 yıl sonra kazanacağın toplam 1.000 TL'nin enflasyon karşısında erime riski: %100

Kartları satmaya çalışırken alıcıların seni engelleme riski: %99.9

Ben 2 yıl önce RX580 8 GB stoklamıştım tanesini bin TL'ye almıştım (6 adet) geçen 3bin TL'ye sattım tanesini 3kat kar ettim fakat yüksek VRAM'li ve hala işe yarar kartlar seçmen gerek yoksa elinde patlar.

Bu dediğin 2060-70 veya 3060 vb. bir kart için olabilir ama 710 dediğin kartın eti ne budu ne?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…