GTA 5 deneyimini arttıracak mod fikri

Hasan Merkit 96

Moderasyon Üyesi
Geliştirici
Makaleler
13
Selam arkadaşlar.

Bazen geceleyin beni GTA krizi tutuyor ve Vibe Coding ile bir "Story Enhancer" adında bir mod yaptırdım.

Bazı özellikler ekledim. Ancak benim sorum şu, hikâye modunu daha keyifli ve daha gerçekçi yapacak başka ne ekleyebiliriz? Fikriniz varsa paylaşın, AI'ye yaptıralım.

Modun özellikleri:
  • Online araçları hikâye moduna getiriyor.
  • Polis davranışlarını düzenliyor:
1. Aranma seviyesi bir yıldız iken üstlerine koşmadığınız veya elinize silah alamadığınız sürece size ateş etmiyorlar ve tutuklamak için kovalıyorlar.
2. Polis önünde cinayet işler veya bir araç patlatır iseniz aranma seviyeniz hemen iki oluyor.
3. Aynı aracı kullanmaya devam ederseniz veya boyatmaz iseniz polis merkezleri veya polis araçlarının yanından geçtiğinizde aranma seviyenizi tekrar kazanıyorsunuz.
4. Çok random başlayan "Polis - NPC kovalamacası" spawnı engelleniyor.

Neler ekleyemedim:

1. Online malikhaneler: Maalesef çok bakım gerektiriyor. Ayrıca bazı özellikler çalışmıyor.
  2. Cayo Perico adası: Maalesef AI, Cayo adasının low poly özelliğini tasarlamakta zorluk çekiyor.
  3. Karakterlerin şahsi araçlarını değiştirmek: Maalesef ara sahneleri glitchleyebiliyor.

Güzel bir mod çıkardıktan sonra oyuna baştan başlayıp bitirmeyi planlıyorum. Bu arada inanmayacaksınız ama polislerin aracı tanıma sistemini geçen ay yaptım. GTA 6'dan ilham almadım.

Bu arada "Skip Intro" özelliği de var. Modu Legacy üstünden tasarlıyor olsam da Enhanced sürümde de çalışacak.

Story görevler bittikten sonra legal şekilde polis olabilme fikri eklenebilir diyorsun. Güzel fikir.

Ama bunu oyunda native yapamıyor muyduk yoksa GTA sürümlerini mi karıştırıyorum? Sanki polis aracına binip bir tuş ile başlatabiliyorduk.

LSPDFR uyumlu eklentiler var, ragehook kullanarak üstüne çalışabilirsiniz; hem işiniz daha kolaylaşır hem de rage resource kaynaklı çökmeleri azaltırsınız. Bunları yaparken güncel olan GTA 5 sürümünü yedeklemeyi unutmayın; her an bir güncellemede çöp olabiliyor, ne olur olmaz sürüm yedeği alın derim.

Sadece polis olayına odaklanmamıza gerek yok aslında. Modun tek amacı story deneyimini iyileştirmek. Şu anda SHVDN Enhanced tabanlı bir mod.

Oyuncu bu mod ile oyunu oynarken oyunun fazla modefiye edildiğini hissetmemeli. Direkt komple kariyer modlu bir şey yapmak biraz fazla abartılı kalabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…