GTA 6 Take Two Interactive Orta Doğu açıklaması bir işaret mi?

MeReKGs67

Uzman

Haberden bir kesit:

"CEO Strauss Zelnick, Hindistan ve Afrika gibi diğer bölgeleri de kabul etti; ancak bu bölgelerde dağıtım sorunları olduğunu, buna karşın Orta Doğu’nun iyi gelişmiş bir pazar olduğunu ifade etti."

Sizce bu Türkiye ve Türkçe dil desteği için bir umut olabilir mi?

Bir kişi şu cevabı verdi:

Ortadoğu derken %90 ihtimalle Arap Yarımadasından bahsediyorlar. Şuan Türkiye'de satılan konsolların neredeyse tamamı Dubai'den gelme konsollar ve ithalatçı garantili olarak satılıyor, yani Türkiye'de alınan konsollar dahi Arap Yarımadasında satılmış gibi görünüyor, Suudi Arabistan'da ciddi bir reform hareketi geçiriyor, pek çok spor müsabakalarına ev sahipliği yapıyor. “Bu kitleye ihtiyaç duyduğumuz şekilde hizmet vermiyoruz ve eğer buna şimdi odaklanmazsak, 10 yıl içinde geride kalacağız.” cümlesi de bence Arap Yarımadası için kullanılmıştır.

O kişi doğru söylemiş, Türkiye'de GTA 6'yı çok zengin kesim haricinde herkes crack indirip oynayacaktır.

Arapça destegi olur ama Türkçe destegi olacagini sanmiyorum. Araplarda para var bizde yok. Bizde 1 milyon satarken onlarda 10 milyon satarlar

O kişi doğru söylemiş, Türkiye'de GTA 6'yı çok zengin kesim haricinde herkes crack indirip oynayacaktır.
Oyun Türkçe olsa bence kimse oyunun oyun dosyalarının kırılmasını beklemez ve crack ile online oynayamazlar üstelik.

RDR 2 bile bilgisayara çıktıktan neredeyse 1 yıl sonra anca kırılabildi. GTA 6 için bu crack işlemi kat ve kat daha zor olur diye düşünüyorum.

Ayrıca GTA 6'nın Türkiye'de iş görecek satış rakamlarına da ulaşacağını düşünüyorum. Zamanında GTA San Andreas ya da GTA 5 ile büyümüş kesim artık ya kendi mesleğini eline aldı ya da almak üzere. Absürt derecede çok pahalı bir fiyattan çıkmadığı sürece GTA 6 için paradan kaçaklarını düşünmüyorum.

Ha habere gelirsek, bu Türkçe altyazı için bir ipucu mu ben sanmıyorum. Ona bakarsanız geçen de Türkiye'de bulunan oyun stüdyoları hakkında konuşup yine pazarı övmüştü. Rockstar tarafından Türkçe lokalizasyonu için iş ilanı açılmadıkça zor olur gelmesi.

Bu iş ilanının açılıp açılmadığını biz bilebilir miyiz ki? Mesela diğer diller için açılan iş ilanları gözüküyor mu hiçbir yerde?

Bu iş ilanının açılıp açılmadığını biz bilebilir miyiz ki? Mesela diğer diller için açılan iş ilanları gözüküyor mu hiçbir yerde?
Tabi ki. Hem Rockstar Games hem de çatı şirketi Take-Two, kendi siteleri üzerinden ya da LinkedIn gibi platformlar üzerinden ilan açıyor genelde.

(Şu an İspanyolca Lokalizasyon için test kullanıcısı arıyorlar mesela.)

Fakat genelde firmalar iş ilanı açsa bile uzun süre eleman alımı da yapmayabiliyor. Tabi Rockstar burda istisna mı bilemem. Koca şirketin hayalet ilanlara muhtaç olduğunu ben sanmıyorum.

Diğer bir ihtimal ise Rockstar "kesin Türkçe dil desteği ile geliyoruz" dememek için ilan açmıyor olabilir. Böyle bir firmanın insan kaynakları ekibi ilan açmadan da çok rahat bir şekilde eleman bulabilir. (Şahıslara özel teklif götürülmesi vs.)

Ha fakat asıl sorun şu an arkada böyle bir ihtimal dönüyor mu onu bile bilmiyoruz. Belki de Rockstar bu konuyla ilgili hiç adım bile atmamış olabilir.

Yani benim de aklıma ilk bu geldi koskoca şirketin ilan açması biraz abes olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…