İddia GTA 6 Türkçe Dil Desteği İddiaları!

Makaleler
36
Yer
Kocaeli
Selam dostlar.

X platformunda gezinirken şu şekilde iddialar gördüm. Ben şahsen hiç ihtimal vermiyorum ama GTA 6 eğer Türkçe altyazı desteği ile gelirse rekor üstüne rekor kıracaktır. Hem de sonraki Rockstar oyunlarında en azından Türkçe altyazı görme ihtimalimizi de artırabilir, o kapıyı açma ihtimali var. Harikulade olur.​

Şu rekor kırma hikayesini anlamıyorum. Bizim ülkemiz Çin, Kore veya Fransa değil ki? 90'lardan beri destek alan bu ülkelerin aksine bizim oyuncu kitlemizin %90'ı hayatına zaten İngilizce oyunlar oynayarak başladı. Türkçe desteği var diye satış miktarı normalden %10 bile fazla satmış oyun olduğunu düşünmüyorum. Alan Türkçe olsa da alıyor olmasa da almıyor.

Ayrıca Rockstar'ın bu Türkçe talebini anca 3-5 yayıncı video çekti, Twitter'da yorum yaptı diye öğreneceğini de düşünmüyorum. Bunun market araştırmasını yapan anket ve istatistik kurumları hem özel hem de kurum içinde zaten vardır. Yapacak olsalar zaten yaparlardı diye düşünüyorum.

Normalde ben de PC'ye çıkış yapmasını bekliyorum. Sırf iyi bir yama ile oynayabilmek için. İngilizce oynamak istemiyorum. Eğer direkt veya güncelleme ile Türkçe eklenirse, PS5 cihazıma alırım bu oyunu. Bilgisayara çıkış yapmasını bile beklemem. Benim gibi düşünen de çoktur aynı zamanda. Şahsen oyun dublaj veya Türkçe altyazılı gelirse direkt alıyorum beğendiğim oyunları, indirim dahi beklemiyorum. Prensip meselesi tabii.

Şahsi fikrim Türkçe dil desteğinin gelmeyeceği yönünde. Adamlar Netflix tanıtımında bile Türkçe altyazı desteği sunmadı. Öyle de uzak bizden aslında Rockstar firması.

Biz yine de umutsuz olmayalım tabii. Bu Mustafa Kadir denilen kişinin de baya bir oyunun Türkçe çıkmasına katkısı oldu diye biliyorum.

Çok zor gelmesi. Gelmezse zaten PC'de 1 haftada yamalarlar profesyonel çeviri olarak.

Take Two'nun Ceo'suna kadar ulaştı Türkçe yerelleştirme talebi, kendisi de GTA 6'ya yönelik gösterdikleri yoğun ilgi ve Türkçe dil desteği talebinin farkında olduklarını ifade etti.

Bu oyun daha PC'ye çıkmadan Türkçesi AI çeviri veya gönüllü çeviri ekiplerince hazır olacaktır zaten ama umarım konsol kullanıcıları da kendi ana dili ile deneyimleme imkanına erişebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…