GTA Online'da NAT type "strict" hatası alıyorum ve bu durumdan dolayı çok fazla lag oluyor, oyunda arkadaşlarımla oynayamıyorum. Bunun için bazı ayarları yaptım. Bu ayarlar, DMZ ve UPnP ayarları. Fakat halen aynı şekilde NAT type "strict" durumu devam ediyor. Bilgisi olan, çözüm önerisinde bulunabilirseniz çok sevinirim.
NAT tipi "strict" hatası ve buna bağlı lag sorununu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1.
Yönlendirici Ayarlarını Kontrol Etme:
- Yönlendirici arayüzüne (genellikle tarayıcıda 192.168.1.1 veya 192.168.0.1) girin.
- Giriş yaptıktan sonra, "NAT" veya "Port Forwarding" bölümüne gidin.
2.
Port Yönlendirme:
- GTA Online için gerekli olan portları yönlendirin. Aşağıdaki portları açın:
- TCP: 45395, 45000, 46900
- UDP: 6672, 61455, 61456, 62500
- Bu portları yönlendirirken, oyun oynadığınız cihazın IP adresini kullandığınızdan emin olun.
3.
UPnP Aktifleştirme:
- Yönlendirici ayarlarında "UPnP" (Universal Plug and Play) özelliğini aktifleştirin.
- Bu ayarın aktif olup olmadığını kontrol edin.
4.
DMZ Ayarı (Eğer Yukarıdaki Çalışmazsa):
- Oyun oynadığınız cihazın IP adresini DMZ kısmına ekleyin. Bu, cihazınızın tüm portlarının açık olmasını sağlayacaktır. Ancak güvenlik açısından dikkatli olun.
5.
Yönlendirici ve Modem Yeniden Başlatma:
- Yönlendiriciyi ve modemi kapatıp açın. Bu, bazen NAT ayarlarını sıfırlayabilir.
6.
Cihaz IP Adresinin Statik Olmasını Sağlama:
- Oyun oynadığınız cihazın IP adresinin statik olduğundan emin olun. Bu, yönlendirme işlemlerinin her zaman aynı IP adresine yönlenmesini sağlayacaktır.
7.
Firewall Ayarları:
- Bilgisayarınızdaki veya oyun konsolundaki güvenlik duvarı ayarlarını kontrol edin. GTA'nın çalışabilmesi için doğru izinlerin verilmiş olduğundan emin olun.
8.
İnternet Servis Sağlayıcınızla İletişime Geçme:
- Yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, internet servis sağlayıcınızla iletişime geçin. NAT türü bazen ISP tarafından ayarlanabiliyor ve değişiklik yapmalarını isteyebilirsiniz.
Bu adımlar, NAT türünü "strict" durumundan "moderate" veya "open" durumuna geçişine yardımcı olmalıdır. Herhangi bir sorun yaşarsanız, daha fazla bilgi için dönmekten çekinmeyin.