Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Şişman Adam

Kategori Yetkilisi
Hukuk Moderatörü
Makaleler
3
Yer
Ankara
Merhaba,

GTA 6 çıkana kadar GTA serisine en baştan başlamak istemiştim ve fırsat buldukça yavaş yavaş oynuyorum. Şu an GTA: San Andreas – The Definitive Edition'dayım ve Ryder ile hırsızlık yaptığımız görevde bug oluşuyor. Silahları çalacağımız eve girdiğim an CJ yerin dibine giriyor. :)

Kamera hareket ediyor ama CJ hiçbir şekilde hareket etmiyor. Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.

Grand Theft Auto San Andreas  Definitive Edition Screenshot 2025.12.13 - 12.20.14.21.webp

Grand Theft Auto San Andreas  Definitive Edition Screenshot 2025.12.13 - 12.20.25.75.webp

Grand Theft Auto San Andreas  Definitive Edition Screenshot 2025.12.13 - 12.20.30.04.webp

Grand Theft Auto San Andreas  Definitive Edition Screenshot 2025.12.13 - 12.20.33.23.webp

Çözüm
FPS ve grafik ayarlarını düşürüp dener misiniz?

Oyun sanki the Definitive Edition değil de the bug Edition gibi çok fazla bug var Reddit'te benzer sorun yaşayan onlarca kişi var. Oyun optimize olmadığından yüksek ayar ve FPS de doğru çalışmıyor.
FPS ve grafik ayarlarını düşürüp dener misiniz?

Oyun sanki the Definitive Edition değil de the bug Edition gibi çok fazla bug var Reddit'te benzer sorun yaşayan onlarca kişi var. Oyun optimize olmadığından yüksek ayar ve FPS de doğru çalışmıyor.

Son düzenleme:
Çözüm
@Rav3nnd, @29591 FPS'i 60'a sabitleyince sorunum çözüldü. İkinize de teşekkür ederim. Bu konuda yorumu ilk yapan @Rav3nnd olduğu için onun mesajı çözüm olarak işaretliyorum.

Son yıllarda yapılan en rezil Definitive Edition bu oyun olabilir. Game Award'da bunu oylasalar birinci kesin bu oyun olur.
Ben hep eski sürümlerini oynamıştım. Definitive Edition serisindeki eleştirileri görüyordum ama özellikle grafik olarak doğru düzgün bir iyileştirme olmadığını görünce hiç bulaşmamıştım. Yeniden GTA serisi oynayasım gelmişti ve bir şans vereyim demiştim ama ağzımın payını aldım. :)

Oyun 30 FPS için tasarlandi. Fizik zimbirtiları FPS'e gore çalışıyor. Yüksek FPS'in bozması bekleniyor zaten.

Definitive Edition oynamaya karar vermişsiniz. Bunlar tuzu biberi. Yine de başka yerlerde sapitirsa diye genel tavsiye.

Çözünürlüğün GTA oyunlarında bug sebebi olduğunu hiç görmedim. Sadece o düzeltirse şaşırtır.
Goreve girerken/görev size kontrolü ilk verdiginde koşmayın/comelmeyin.
Goreve girip başarısız olun, tekrar deneyin.
Gorev alanından uzaklaşıp tekrar gelin, alan tekrar yüklensin.
Oyunu kapatıp kaydı tekrar açın. Çeşitli sapitmalar kayıttan cikildiginda bile kalabiliyor. Bu yüzden speedrun için her seferinde sıfırdan açılıyor.

Oyun 30 FPS için tasarlandi. Fizik zimbirtiları FPS'e gore çalışıyor. Yüksek FPS'in bozması bekleniyor zaten.

Definitive Edition oynamaya karar vermişsiniz. Bunlar tuzu biberi. Yine de başka yerlerde sapitirsa diye genel tavsiye.

Çözünürlüğün GTA oyunlarında bug sebebi olduğunu hiç görmedim. Sadece o düzeltirse şaşırtır.
Goreve girerken/görev size kontrolü ilk verdiginde koşmayın/comelmeyin.
Goreve girip başarısız olun, tekrar deneyin.
Gorev alanından uzaklaşıp tekrar gelin, alan tekrar yüklensin.
Oyunu kapatıp kaydı tekrar açın. Çeşitli sapitmalar kayıttan cikildiginda bile kalabiliyor. Bu yüzden speedrun için her seferinde sıfırdan açılıyor.
Tavsiyeler için teşekkür ederim. Aklımda olsun, sorun yaşadığım zaman buradan kontrol edip tavsiyeleri uygulayacağım.

Ayrıca çözünürlük konusunda haklısınız sanırım. Çünkü az önce 4K'ya aldım, yine 60 FPS'e sabitledim ve yine bir sorun yaşamadım. Üstelik 60 FPS'e sabitleyişim yalnızca bu konuda sorduğum sorunu çözmedi, ayrıca motosiklet veya bisiklette sabit beklerken hızlı bir şekilde sağa sola sallanma sorununu da çözdü.

Bu yüzden 60 FPS ile devam edeceğim.