Konu Başlıkları Gizle
- 1 Adım 1: Araba modları indirmek için girmemiz gereken siteler.
- 2 Adım 2: Araç modlarını indirme.
- 3 Adım 3: Mods klasörü oluşturma.
- 4 Adım 4: İndirdiğiniz modu oyun dosyalarının içine atma.
- 5 Adım 5: OpenIV üzerinden mod dosyasının kodlarını atmak.
- 6 Adım 5: Uzun kod bulunan modlarda ki kodları aktif etme.
Merhaba, çoğunuz Gta V oyununa nasıl araba modu kurduğumuzu biliyorsunuzdur. Ancak bu konu aslında “Gta V’de nasıl araba modu kuruluyor?” diyen insanlar için oluşturdum. Umarım Rehber işinize yaramıştır.
Bilgilendirme: Bu rehber üzerinde sadece “5Mods” sitesi üzerinden indirmeyi göstereceğim.
2. Bu modları kurmak için OpenIV programına ihtiyacınız var OpenIV programını nasıl kuracağınızı altta bulunan videoyu izleyerek öğrenebilirsiniz.
3.Aynı şekilde araçları Spawn etmek için “Trainer (Menyoo) moduna ihtiyacınız var bunun nasıl kurulduğunu aşağıda bulunan video aracılığı ile öğrenebilirsiniz.
Aşağıda bıraktığım bazı linkler üzerinden beğendiğiniz aracı seçin. Ardından “Adım 2” Bölümüne geçin.
www.turkishmods.com
Açılan bölümde tekrar “İndir” butonuna tıklayın.
“Adım 3” Bölümüne geçin.
Ardından işaretlediğim bölüme tıklayın.
Gelen bu menü üzerinde bulunan işaretlenmiş tüm nesneleri indirin.
Ardından Moda klasörü OpenIV tarafından oluşturulur.
Daha sonra “update” bölümüne tıklayın.
Çıkan bölümde gelen kırmızı uyarıda sol bölüme tıklayın.
Sonrasında “update.rpf” bölümüne tıklayın.
Çıkan kırmızı uyarıda Sol bölümde yazan tuşa tıklayın.
Sonrasında üst bölümden işaretlediğim yere tıklayıp ana menü bölümüne gelin.
Ardından “update” klasörüne girin. Sonrasında “x64” klasörünün içine girin. “dlcpacks” klasörüne girin.
Kurduğunuz moda tıklayın. Buraya kurduğunuz modda bulunan genellikle aracın isminin bulunduğu klasöre tıklayın.
Tıkladıktan sonra şu adımları takip edin. “x64 > dlcpacks.” bu adımdan sonra önünüze çıkan klasörü masaüstüne sürükleyin.
Daha sonra oyunun dosya konumunda bulunan “Mods” klasörüne tıklayın. “update > x64 > dlcpacks.” bölümüne girin masaüstüne atmış olduğunuz klasörü açtığımız bölüme atın.
Artık buradı ile işimiz bitti şimdi modun kodlarını nasıl atacağız onu öğrenelim.
“Adım 5” bölümüne geçin.
Açılan Metin Belgesinden “Installation” bölümünü bulun.
Orada görmüş olduğunuz küçük işaretlediğim koda benzer kodu kopyalayın.
OpenIV programını çalıştırın. Gta V’nin altında yazan “Windows” yazılı bölüme tıklayın.
“Moda > update > update.rpf > common > data” adımlarını uygulayın. Edit modun açık olduğundan emin olduktan sonra aşağı kaydırın ardından “dlclist.xml” dosyasını bulun ve sağ tıklayın.Edit yazan bölüme tıklayın.
Açılan pencere üzerinde en alt bölüme inin. “</Patch> yazan bölümüm üstünde ki <Item> ile başlayan kodun sonuna tıklayın. 1 kez “Enter” tuşuna basın. Ardından kopyaladığınız kısa kodu yapıştırın.
Ardından “Save” tuşuna basın.
Modun içerisinde bulunan “Readme.txt”
klasörüne girin ardından eğer uzun bu tarz kod varsa kopyalayın.
OpenIV’yi açın “Mods > update > update.rpf > common > data” adımlarını takip edin. Aşağı indikten sonra “extratitleupdatedata.meta” isimli dosyayı bulun Edit modun açık olduğundan emin olduktan sonra sağ tıklayın. Edit butonuna tıklayın. En aşağıya inin ve </Mounts> yazan bölümün üstünde bulunan en son </item> yazısının sonu tıklayın. 1 kez “Enter” tuşuna basın ve kodu yapıştırın. Ardından Save diyip kaydedin.
Adım: 6 Kurduğunuz aracı Spawn etme.
Oyuna girin ardından Menyoo Trainer’ı açmak için F8 tuşuna basın küçük bir yazı geldikten sonra tekrar F8 tuşuna basın. “Vehicle Options” bölümüne tıklayın.
“Vehicle Spawner” bölümüne tıklayın.
Favorilere eklemek için “Favorites” bölümüne tıklayın. “Add New Vehicle Model” yazan bölüme tıklayın. Kurmuş olduğunuz modun içerisinde ki “readme.txt” klasöründe yazan spawn ismini bulun ve açılan yere yazın. Enter butonuna tıklayın. Ardından aracınıza isim verin. Tekrar enter butonuna basın.
Araç favorilerinize eklenecek. Aracı bulup Enter butonuna basın.
İşte bu kadar basit. Okuduğunuz için teşekkür ederim. Umarım işinize yaramıştır. yapamadığınız bir yer varsa yazın.
Saygılarımla, iyi günler dilerim.
Bilgilendirme: Bu rehber üzerinde sadece “5Mods” sitesi üzerinden indirmeyi göstereceğim.
2. Bu modları kurmak için OpenIV programına ihtiyacınız var OpenIV programını nasıl kuracağınızı altta bulunan videoyu izleyerek öğrenebilirsiniz.
3.Aynı şekilde araçları Spawn etmek için “Trainer (Menyoo) moduna ihtiyacınız var bunun nasıl kurulduğunu aşağıda bulunan video aracılığı ile öğrenebilirsiniz.
Adım 1: Araba modları indirmek için girmemiz gereken siteler.
Aşağıda bıraktığım bazı linkler üzerinden beğendiğiniz aracı seçin. Ardından “Adım 2” Bölümüne geçin.
En Güncel Oyun Modları - TurkishMods
En Güncel Oyun Modları, Oyun-Teknoloji ve Otomobil Haberleri, Mod Projeleri ve Daha Fazlası
Adım 2: Araç modlarını indirme.
Beğendiğiniz araç modunun üstüne 1 kez tıklayın. Ardından “İndir” yazan bölüme tıklayın.Açılan bölümde tekrar “İndir” butonuna tıklayın.
“Adım 3” Bölümüne geçin.
Adım 3: Mods klasörü oluşturma.
OpenIV programını açın ardından gelen menüde işaretlediğim alana dokunun.Ardından işaretlediğim bölüme tıklayın.
Gelen bu menü üzerinde bulunan işaretlenmiş tüm nesneleri indirin.
Ardından Moda klasörü OpenIV tarafından oluşturulur.
Daha sonra “update” bölümüne tıklayın.
Çıkan bölümde gelen kırmızı uyarıda sol bölüme tıklayın.
Sonrasında “update.rpf” bölümüne tıklayın.
Çıkan kırmızı uyarıda Sol bölümde yazan tuşa tıklayın.
Sonrasında üst bölümden işaretlediğim yere tıklayıp ana menü bölümüne gelin.
Adım 4: İndirdiğiniz modu oyun dosyalarının içine atma.
Oyunun Dosya Konumuna gidin “Mods” klasörüne girin.Ardından “update” klasörüne girin. Sonrasında “x64” klasörünün içine girin. “dlcpacks” klasörüne girin.
Kurduğunuz moda tıklayın. Buraya kurduğunuz modda bulunan genellikle aracın isminin bulunduğu klasöre tıklayın.
Tıkladıktan sonra şu adımları takip edin. “x64 > dlcpacks.” bu adımdan sonra önünüze çıkan klasörü masaüstüne sürükleyin.
Daha sonra oyunun dosya konumunda bulunan “Mods” klasörüne tıklayın. “update > x64 > dlcpacks.” bölümüne girin masaüstüne atmış olduğunuz klasörü açtığımız bölüme atın.
Artık buradı ile işimiz bitti şimdi modun kodlarını nasıl atacağız onu öğrenelim.
“Adım 5” bölümüne geçin.
Adım 5: OpenIV üzerinden mod dosyasının kodlarını atmak.
Modu açın ardından “readme.txt” yazan metin Belgesine tıklayın.Açılan Metin Belgesinden “Installation” bölümünü bulun.
Orada görmüş olduğunuz küçük işaretlediğim koda benzer kodu kopyalayın.
OpenIV programını çalıştırın. Gta V’nin altında yazan “Windows” yazılı bölüme tıklayın.
“Moda > update > update.rpf > common > data” adımlarını uygulayın. Edit modun açık olduğundan emin olduktan sonra aşağı kaydırın ardından “dlclist.xml” dosyasını bulun ve sağ tıklayın.Edit yazan bölüme tıklayın.
Açılan pencere üzerinde en alt bölüme inin. “</Patch> yazan bölümüm üstünde ki <Item> ile başlayan kodun sonuna tıklayın. 1 kez “Enter” tuşuna basın. Ardından kopyaladığınız kısa kodu yapıştırın.
Ardından “Save” tuşuna basın.
Adım 5: Uzun kod bulunan modlarda ki kodları aktif etme.
Bazı modların içerisinde bu tarz uzun kodlar bulunuyor bu adım uzun kodları nasıl aktifleştirebileceğimizi anlatacağım.Modun içerisinde bulunan “Readme.txt”
klasörüne girin ardından eğer uzun bu tarz kod varsa kopyalayın.
OpenIV’yi açın “Mods > update > update.rpf > common > data” adımlarını takip edin. Aşağı indikten sonra “extratitleupdatedata.meta” isimli dosyayı bulun Edit modun açık olduğundan emin olduktan sonra sağ tıklayın. Edit butonuna tıklayın. En aşağıya inin ve </Mounts> yazan bölümün üstünde bulunan en son </item> yazısının sonu tıklayın. 1 kez “Enter” tuşuna basın ve kodu yapıştırın. Ardından Save diyip kaydedin.
Adım: 6 Kurduğunuz aracı Spawn etme.
Oyuna girin ardından Menyoo Trainer’ı açmak için F8 tuşuna basın küçük bir yazı geldikten sonra tekrar F8 tuşuna basın. “Vehicle Options” bölümüne tıklayın.
“Vehicle Spawner” bölümüne tıklayın.
Favorilere eklemek için “Favorites” bölümüne tıklayın. “Add New Vehicle Model” yazan bölüme tıklayın. Kurmuş olduğunuz modun içerisinde ki “readme.txt” klasöründe yazan spawn ismini bulun ve açılan yere yazın. Enter butonuna tıklayın. Ardından aracınıza isim verin. Tekrar enter butonuna basın.
Araç favorilerinize eklenecek. Aracı bulup Enter butonuna basın.
İşte bu kadar basit. Okuduğunuz için teşekkür ederim. Umarım işinize yaramıştır. yapamadığınız bir yer varsa yazın.
Saygılarımla, iyi günler dilerim.