Herkese selam. Ben GTA V Rage:MP'nin bir sunucusunda yaklaşık 1 yıldır oynuyorum. Oyunda bir yere uğrarken o yer çok geç yükleniyor, uzaktaki görüntüler yarım yamalak görünüyor, araba ile çok hızlı ilerlerken önümdeki yollar, evler vs. yüklenmekte zorlanıyor ve oyun çöküyor. Hatta yaklaşık 1-2 metre önümdeki gölge eğer dibine gidersem net görünmeye başlıyor ve uzaktan gelen arabalar, insanlarda bana yaklaşınca görünmeye başlıyorlar. Bu sorunu başta çok dert etmiyordum ama çok fazla oyun çökmeye başladı. Yaklaşık 2-3 ay öncesine kadar böyle bir sorun yoktu.
Ayrıca RDR2'de ve Forza Horizon 4'te de aynı sorunları yaşamaya başladım, görüntü kaliteleri de çok düştü. Bu sorun büyük ihtimalle HDD'den kaynaklı ama yine de emin olmak istiyorum. Yeni bir HDD alsam sorun çözülür mü?
En ucuz Kioxia Exceria LTC10Z960GG8 Sata 3.0 2.5" 960 GB SSD fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Kioxia Exceria LTC10Z960GG8 Sata 3.0 2.5" 960 GB SSD özelliklerini incele, 2.034,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!
www.akakce.com
HDD fiyatları da yakın olduğundan, bütçeyi yükseltip SSD almanızı öneririm.
Ya dediğim gibi bu sorun 2-3 ay öncesine kadar yoktu. Önerdiğiniz Sata SSD'yi alırım büyük ihtimalle. Ram konusunda öneriniz için teşekkür ederim ama yeterli geldiğini düşünüyorum ayriyeten şu anlık ona bütçem yetmeyebilir.
Görev yöneticisinde GTA 5'e sağ tık yapıp, benzeşmeyi ayarla kısmından gerçek zamanda olarak ayarla. Ardından texture ayarlarını Very high olarak ayarla.
Eğer sorun hala devam ederse HDD'nin 5400 RPM olmasından kaynaklı. 7400 RPM olsaydı bu sorun olmazdı, çünkü bende vaktinde 7400 RPM HDD ile GTA 5 oynadım.
Görev yöneticisinde GTA 5'e sağ tık yapıp, benzeşmeyi ayarla kısmından gerçek zamanda olarak ayarla. Ardından texture ayarlarını Very high olarak ayarla.
Eğer sorun hala devam ederse HDD'nin 5400 RPM olmasından kaynaklı. 7400 RPM olsaydı bu sorun olmazdı, çünkü bende vaktinde 7400 RPM HDD ile GTA 5 oynadım.