GTA VI için PS5 Slim mi PS5 Pro mu daha mantıklı?

Jora

Başarılı
Cihazı yurt dışından alacağım. Arada hemen hemen 15.000 TL'lik bir fiyat farkı var. Günümüzdeki SSD fiyatlarına bakınca aslında bu fark, ekstra 1 TB SSD'nin fiyatı bile denilebilir.

Şu an zaten elimde 2K'lik bir PC sistemim var. PS5 Slim'de oyunlar 30 FPS olabilir ancak Pro ile arasında ciddi bir grafik farkı olur mu, onu düşünüyorum. Yani Pro'da bile 30 FPS'e kilitleyebilirler; belki Performance modu Pro'da 60 FPS olabilir.

Slim kullanan arkadaşlar; Cyberpunk veya başka yüksek grafikli oyunlarda herhangi bir kasma, donma ya da oyun içinde ağırlaşma hissediyor musunuz? Aradaki fiyat farkına değmez gibi geliyor bana. Kafamda, çıkarsa Limited Edition Bundle Slim alıp geçerim, işimi görür diye bir düşünce var.

Monitörüm 2K 165 Hz. Çok nadir 4K TV'ye bağlarım. Elimdeki TV de eski 4K modellerden olduğu için oyunlarda akıcı bir Hz deneyimi sunmuyor. O yüzden 2K'daki performansın 4K'ye göre daha akıcı olacağını düşünüyorum.

Tax Free sonrasında bundle fiyatlarının tahminen şu civarlarda olmasını bekliyorum: Slim 36.000 TL, Pro ise 50.000 TL civarına denk geliyor.

Slim kullanıcısıyım hiçbir problem yaşamadım bugüne kadar. Son 1 haftadır 2K monitör ile kullanıyorum. Herhangi bir kasma vesaire yaşamadım. Aralarında ki fark aman aman bir fark değil diye biliyorum. GTA 6 iki konsolda da 30FPS çalışacak zaten. Performans modunun sonradan gelebileceği hakkında söylentiler mevcuttu. Performans modunun gelmesi durumunda iki konsolda daha yüksek FPS'leri verir zaten. Bütçe var ise Pro alınabilir

Fark çok az. O farka Pro almamak bence saçmalık olur. Şahsen geçen sene Kasım ayında Slim'i yurtdışından 12.500'e almıştım tax-free ile o sırada Pro 25k'ya geliyordu. Yani 2 kat fark vardı.

GTA 6'da FPS farkı olacağını düşünmüyorum iki model arasında ama grafik olarak tabi ki Pro daha iyi olur.

FPS konusundan ben bir fark olacağını düşünmüyorum. 60FPS'i beklemek gerçeklik dışıdır. Basic PS5'de PRO'da 30FPS ile çalıştıracaktır. Arada fiyat farkına konsol alınıyor. 2K bir bilgisayarında varmış, ben senin yerinde olsam (oyunu bilgisayar üzerinde yıllarca oynayacaksam) gider uygun fiyatlı bir series s alır oyunu deneyim ederim. Upscale ile zaten gözle gözükür çok bir fark olacağını düşünmüyorum. PC çıktıktan sonra da konsol oyuncularının çoğu bilgisayar da bir daha alacak.

Rockstar 60 FPS oynatacak şeklinde bir açıklama yapmadı. Yani muhtemelen hem Slimlerde hem Prolarda 30 FPS oynatacak bilgileri yer alıyor. Oyun çıktıktan sonra 60 FPS güncellemesi gelir mi? Orası meçhul.

Online işine hemen PC'ye gelince geçer miyim bilmiyorum ama zamanla Steam'den GTA Online satın alırım ayrı olarak. Şimdi arkadaşlar PS'te, Xbox tarafına o yüzden bakmadım; Rockstar cross-platform getirmiyor. 30 FPS konusunda Rockstar tarafında bir problem olacağını düşünmüyorum da bakalım çıkınca göreceğiz. RDR 2'yi PS4'e çıkardılar zamanında bu adamlar ki akıcıydı. Şimdi aradaki fiyat farkını çıkarım da değer mi ondan emin değilim; yıl başına doğru telefonda değiştirmeyi düşünüyorum, ona eklerim diye bir düşünce var kafamda.

Son düzenleme:
PC ile online çıkışı gelmesi ihtimali de var. Dediğim gibi series s alın hikayesini deneyim edin. PC çıkışı ile birlikte de online da rahat bir şekilde deneyim ederek oynarsınız.

Hocam Pro alsanız dah iyi olur. Nereden alacaksınız bu arada?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…