Çözüldü GTX 1050 Ti sistemde performans düşüşü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
GTX 1050 Ti ve Xeon E3 1231V3 sisteme sahibim. FC24'ü 60-75 FPS civarı, BF1'i Ultra ayarlarda Lossless Scaling ile sabit 75 FPS oynayabiliyordum. Fakat sistemimi bir anda iki oyunu da oynayamaz duruma geldi. 3 kez format atıp defalarca sürücü denemesi yaptım fakat çözülmedi.
BF1'i aynı akıcılıkta anca Medium ayarlarda,
FC24'ü ise 30 FPS civarında oynayabiliyorum.

İşlemciye bakıyorum, en yüksek hızına çıkabiliyor sıcaklık en fazla 62 derece ve kullanımı yüksek değil. Ekran kartı da çıkabileceği en yüksek saat hızında ve %100 kullanımda, sıcaklığı ise 60 derece civarında. Disk testi yaptım SATA oldukları için 550 MB okuma yazması çıktı. RAM testi hiç yapmadım RAM miktarı ise 16 GB. Sorun EA oyunlarında mı diye test etmek için Phasmophobia oyununa girdim orada da lobide 150 FPS civarında alıyordum 30 FPS'ye düşmüş. Sorunu bir türlü bulamadım dostlar.

• Ekran Kartı: GTX 1050 Ti,
  • İşlemci: Xeon E3 1231V3,
  • RAM: 16 GB DDR3 1600 MHz,
  • PSU: 600W Aerocool Cylon,
  • SSD: WD WDS500G2B0A,
  • İşletim Sistemi: Windows 10, bütün güncellemeleri yapık ve AtlasOS playbooku uygulandı.

Çözüm
Arkadaşlar sistemi yenileme konusu değil bu. Birkaç gün önce olmayan bir sorun çıktı onun için yardım istedim. Zaten bu sistemle aldığım bir performans vardı ve bir sorun çıktı onu kaybettim sizden onun için yardım istedim, sistem güçlendirme istesem ona konu bile açmama gerek kalmaz zaten. RDR2'yi de yükledim. Bir buçuk hafta önce falan aldığım FPS'den 10 15 FPS düşük alıyorum. Değerler çok garip, ekran kartı full kullandığını söylüyor fakat sıcaklığı çok düşük.

Galiba sorunu çözdüm diğer oyunlara girip test ediyorum...

Sorun, ekran kartının slota tam oturmamasıymış. Temizlik için çıkardığım ekrana kartımı takarken dalgınlık ile slota tam bastırmadan oturtmuşum. Kasanın içini bir kez daha açınca PCI-E kilidinin kilitli olmadığını görünce fark ettim. Ekran kartını çıkarıp tekrar tam bir şekilde takınca FPS sorunu düzeldi. Aslında MSI Afterburner'da GPU Power kısmını incelesem sorunu direkt başta çözerdim fakat günlerimi benchmarklarla harcadım. Bu da böyle bir anı olsun.
BF1'e komut seti destekli güvenlik yaması geldi, işlemciden kaybediyorsun elinden pek bir şey gelmez.

BF1'e komut seti destekli güvenlik yaması geldi, işlemciden kaybediyorsun elinden pek bir şey gelmez.
BF1 için o aklıma geldi fakat diğer bütün oyunlar için de geçerli bu. CS2 sürekli donuyordu ve bir daha test etmedim fakat Phasmophobia ve FC24 için de performans düşüşü çok büyük. RDR2 yüklü olsa ona da bakacaktım fakat yüklü değil.

10 dakikalık bir Furmark testi yaptım. Ekran kartı 10 dakikanın sonunda 60 derece sıcaklıkta bitirdi. Test sırasında bir sıkıntı da gözlemlemedim. Çok ilginç ya gerçekten, bir anda performansın yarısından fazlasını kaybediyorsun ve sorun belli değil.

Son düzenleme:

Son sürüm ISO temiz flash bulup formatlayıp deneyin.

Sistem zaten fosil. O sisteme büyü de yapsan değişecek bir şey olmaz. Yeni parça aramaya başlayın şimdiden.

Arkadaşlar sistemi yenileme konusu değil bu. Birkaç gün önce olmayan bir sorun çıktı onun için yardım istedim. Zaten bu sistemle aldığım bir performans vardı ve bir sorun çıktı onu kaybettim sizden onun için yardım istedim, sistem güçlendirme istesem ona konu bile açmama gerek kalmaz zaten. RDR2'yi de yükledim. Bir buçuk hafta önce falan aldığım FPS'den 10 15 FPS düşük alıyorum. Değerler çok garip, ekran kartı full kullandığını söylüyor fakat sıcaklığı çok düşük.

Galiba sorunu çözdüm diğer oyunlara girip test ediyorum...

Sorun, ekran kartının slota tam oturmamasıymış. Temizlik için çıkardığım ekrana kartımı takarken dalgınlık ile slota tam bastırmadan oturtmuşum. Kasanın içini bir kez daha açınca PCI-E kilidinin kilitli olmadığını görünce fark ettim. Ekran kartını çıkarıp tekrar tam bir şekilde takınca FPS sorunu düzeldi. Aslında MSI Afterburner'da GPU Power kısmını incelesem sorunu direkt başta çözerdim fakat günlerimi benchmarklarla harcadım. Bu da böyle bir anı olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…