AC oyunlarının kullandığı motor tam anlamıyla facia. Normalde 2000-2010 arası oyunlarda olan teknik sorunlar, tüm AC'lerde yaşanıyor.
Ayrıca izlediğin videolara göre de yorumlamamak lazım. Ben eski AC'lerde sistemden bağımsız asla istikrarlı bir 60 FPS göremedim. Dediğim gibi motorları sorunlu, oynanabilir oyunlar yapsalar da Ubisoft'da kusursuz bir oyun deneyimi sunan oyun neredeyse yok. Yani 2000-2005 bilgisayara çıkan oyunlar gibi, donanım iyiyse FPS asla düşmeden oynatır gibi bir durum yok.
Buna bir de eski oyunların, güncel donanımların hızlarıyla saçmalaması sorunu var. Zaten bu yüzden de bu oyunlar 60 FPS kilitli sunuluyor.
Bağlantıda bazı ince ayarlar var. Phsyx ayarını yapabilirsin mesela. Bunun dışında bence bir sorunun yok, bu oyunlar sorunlu.
Videoya üstün körü bakmazsan %1 FPS 46'da gezdiğini ve çoğu yerde genel FPS'in 45-55 aralığına düştüğü görülüyor. Kısaca AC serisinde bu tarz ufak şeylere takılmayın. Eğer fare ve klavye ile oynuyorsanız ufak da olsa rahatsız edebilir. Ben AC oyunlarını gamepad ile oynamanızı öneririm.
Ayrıca Ubisoft'un şu gösteriş budalası ve her zaman FPS'i düşük arayüzlerini görünce midem bulanıyor. Bu aralar oynadığım Shadows'da, battlepass gibi bir arayüz var. Orada bir ödül alırken aşırı kasıyor. Son güncellemede çözdük falan yazmışlar, daha bakmadım. Ama genel olarak Ubisoft oyun arayüzleri, siteleri, mağaza ve uygulama tasarımları varoş. Her türden gösteriş budalası, ışık fırlayan, kullanışsız ve performans sorunlu arayüzler.