Fan eğri ayarını yapmadım işte, bu ayarı olduğu gibi kısınca fanlar hızlı dönmüyor.
POWER LIMIT'i %5-10 düşürebilir,
1772922135166.webp

'A' ikonu ile fan hızlarını otomatiğe alabilirsiniz. ON yazısının yanındaki zincir ile TEMP-POWER ilişkisini de kesebilirsiniz. Soldaki çarktan ayarları açıp, gelen listede sol üstte 'fan' sekmesinden fan eğrilerini düzenlerseniz daha iyi sonuç elde edersiniz. Tabi kasa fanlarının ayarlarına bakmakta da fayda var. Ek olarak uzun süredir bakım yapmadıysanız arkadaşların belirttiği gibi toz kaynaklı da olabilir.

Eki Görüntüle 231608

Bunlar maksimum değerde iken bu değere düşürüyorum, sıcaklık biraz düşüyor ve ses yapmıyor. FPS'de değişiklik olmuyor.
Power limit kısmı ekran kartınızın TDP değerinden daha az ya da daha fazla güç kullanmasını istediğinizde açmalısınız.
Mesela 200W TDP ekran kartınız var. Güç limitini %140 yaparsanız kartınız 280W kullanıp ısınabilir. Güç kaynağınızı zorlayabilir. -%60 yaparsanız da 120W kullanmak için frekans(hız) düşürür ve buna uygun voltaj verir. Mümkünse 0 da kalsın. Sıcaklık limitine dokunmanıza da gerek yok. Varsayılanda bırakın.
Hem nasıl bu kadar fazla açmanıza izin veriyor hala anlamadım benimki maksimum +-%50.
Kart modeli farklı herhalde ondan galiba.

Bence bi sıfırlayın alttaki menüden nefes alsın kart.

Fan eğrisi yapmanız gerekli değil fakat yapsanız faydası dokunur, "A"(Otomatik Fan) butonunun yanındaki "Kullanıcı Ayarlı Fan Profili" butonuna basmayın yapmazsanız.