Rehber Güç Kaynağı Topolojileri 2. Bölüm

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Oreki
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
Ellerinize ve emeğinize sağlık.

En çok şu cümleyi beğendim, gerçekten de öyle:
Böyle şemadaki şeyi gerçekte görünce bir tuhaf hissettiriyor.

Bu rehber şimdiye kadarki en çok teknik detay içereni oldu. Gece baştan sona okumuş olsam da tam olarak anlayamamak üzdü, rehberin hakkını veremediğimi hissettim. Birkaç kere okumak gerek fikrimce. Keşke zamanında elektronik derslerine daha fazla çalışsaymışım.

Buradaki boşluğa neden dikkat çekmek istediniz?

Common noise: Bu ses türünde ölçümde topraklama hesaba katılmaz, zira sesin kaynağı yalnızca yarı-iletkenin kendisidir veya hatlarıdır diyeyim.

Burada "ses"ten kastınız gürültü, değil mi?

Ben de tam bundan dolayı sormuştum aslında. Belki "ses" kullanılırsa kafa karışıklığı yaratabilir diye düşündüm ama yanılıyor olabilirim.

Elektronik gurultu denmesinin sebebi aslinda bu elektromanyetik dalgalarin normalde istenmemesinden kaynakli, ses gurultusu insan iletisimini nasil bozuyorsa elektronik gurultude frekans sinyali iletimini bozdugu icin bu tabir gayet uygun.

Seste zaten frekans dalgalariyla yayilan bir sey, devre elemanlarinin yarattigi sinyallerde sese benzetilebilir.

Buradaki boşluğa neden dikkat çekmek istediniz?

Aslında zaten boşluk olduğunu söylemiştim hemen üstünde ama rehberi yazmak yaklaşık 2-3 günümü aldı.

1) Baya oturup zamanında okuduğum kitapları saatlerce tekrar okumak hatırlamak adına,
2) Ek kaynaklara başvurmak,
3) Kitabı bir daha okumak,
4) Bilgilerin doğrulanması,
5) Yazının komple yazılması, sonra tekrar kontrol edilmesi.

Bu aşamalardan sonra artık kafayı sıyırdığım için içimdeki ruh hastası uyandı ve kendisini oraya yansıttı. HAHA falan yazmışım manyak gibi, bilinçsizce yaptım o yazıyı kısacası.

Burada "ses"ten kastınız gürültü, değil mi?

Evet bildiğimiz dB ile ölçülen gürültü ama duyulan bir şey değil, uV ve frekans dengesi var. Dalgaboylarındaki ani değişimler sonucu oluşan bir gürültü bu. Hatta ölçülürken dBuV olarak ölçülüyor. İşin içinde microvolt var yani.

Ben de tam bundan dolayı sormuştum aslında. Belki "ses" kullanılırsa kafa karışıklığı yaratabilir diye düşündüm ama yanılıyor olabilirim.

@Yuki süper açıklamış.

Teşekkür ederim, o kadar okuduysanız sizin de emeğiniz çok büyük oluyor ve çok şey ifade ediyor gerçekten benim için. Sağ olun.

Hakkını vermeniz şart değil, okuyup anlamaya çalışmanız en azından benim açımdan yeterli.

Açıklama için teşekkür ederim herkes adına, güzel açıklamışsınız.
Sorguladığım şey, parazite "gürültü" yerine "ses" denmesiydi. Benim bildiğim terim "gürültü" idi, rehberde de genel olarak öyle geçiyor diye "gürültü" yerine "ses" kullanımını sormuştum.

Aslında zaten boşluk olduğunu söylemiştim hemen üstünde ama rehberi yazmak yaklaşık 2-3 günümü aldı.

Şimdi tekrar okudum da maalesef göremedim. Şununla mı alakalı?
Bu ses türünde ölçümde topraklama hesaba katılmaz.

Bu aşamalardan sonra artık kafayı sıyırdığım için içimdeki ruh hastası uyandı ve kendisini oraya yansıttı. HAHA falan yazmışım manyak gibi, bilinçsizce yaptım o yazıyı kısacası.

Demeyin öyle, bence güzel olmuş. : D

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…