(One UI 7 Samsung Galaxy A16)
Bootloader kilidi olayına hiç girmiyorum bile.
Cihazinizin bootloader kilidi acilamaz degil ki? One UI 8'e guncellerseniz olacak bir durum o, su anda da zaten 7'de oldugunuzu belirtmissiniz.
Helio G99 kullanan cihaz sayisi bayagi fazla ve o telefonun kamera setupi da pek ozel degil. JN1, GC13A0 gibi generic sensorler kullaniyor. Diger sensorleri de muhtemelen generic seylerdir. Samsung'un kullandigi ozel bir library vs. yoksa ROM bulmaniz/portlamaniz/yapmaniz cok da zor olmasa gerek. Tabii artik custom ROM sahnesi oldukca yalniz, kimse pek ugrasmiyor.
data klasörüne rootsuz erişilmiyor
Scoped Storage, Android 10'dan beridir olan bir sey. Yaptiginiz uygulamanin hedef API'i 30 ustuyse Scoped Storage kullanmaniz zorunlu zaten. Muhtemelen diger iki cihazinizda kullandiginiz uygulamalar eski diye bu durumu fark etmediniz...?
Bu uygulama ile bazen /android/data icini gorebiliyorsunuz. Bir deneyin derim. Kendisi Google'in normal kullanicilara kapattigi ''admin'' explorer icin kisayol gibi bir sey.
1-2 yıllık bile olsa eski APK'lar kurulmuyor
Android 15 icin ''limit'' APK API level, 24 olmasi gerek. Bu da Android 7.0'a denk geliyor, yani Android Marshmallow ve alti bir SDK hedefi ile kurulmus uygulamalari kuramiyorsunuz. Sert limit orada.
Ya kurmaya calistiginiz uygulama gercekten asiri derecede eski, ya da Samsung'un Auto Blocker'ini ve Play Protect'i acik unuttunuz. Bunun disinda buyuk APK'lar kurmaya calisiyorsaniz, default APK installer cop kaliyor.
SAI oneririm.
Ekstra olarak dehşet bloatware içeriyor, şu an 280'den fazla sistem uygulamasını debloat ettim, 140 tane sistem App'i kaldı ama yine de yarısı işe yaramaz, onları da bootloop yediriyor diye kaldıramadım.
Buna denebilecek bir sey yok. Ozellikle 3. dunya ulkelerinde firmalar bloatware konusunda acimiyor ancak bahsini gectiginiz
Android 12 (One UI 4 Samsung Galaxy A11) cihazinizin da bu konuda pek farkli oldugunu sanmiyorum.
Evet, Android kesinlikle eskisi gibi bir platform degil ancak kendi klasmaninda da mantikli bir daily driver rakibi yok. Birakamiyorsak olani adam etmekle mahkumuz.
Bunun disinda elinizdeki cihaz hakkinda konusmama gerek yoktur diye dusunuyorum. GPU'su asiri gucsuz ve sadece 2 tane Cortex A76 big core iceriyor. O da 8 yasina girecek bir cekirdek...