Günlük 200 km kullanım için elektrikli mi yoksa LPG'li araç mı tercih edilmeli?

Bütçe
~2.500.000

Albus Dumbledore 94

Bilgin
Yer
Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu
Merhaba arkadaşlar, bu okul dönemince Kayseri-Nevşehir arası gidip geliyorum. Aktif olarak Skoda fabia kullanıyorum ancak gelecek zamlardan dolayı bütçem kuruşu kuruşuna yakıta gidiyor.
Sizce yapılan km hesaba katıldığında hangi tür aracı almak/edinmek daha mantıklı olur?
Genel bir bütçe belirtemem ancak en fazla 2.5 milyon olur gibi.
LPG'li araç konusunda korkum var çünkü hiç kullanmadım ve tedirgin hissettiriyor.

Son düzenleyen: Moderatör:

LPG'li araç konusunda nasıl bir korkunuz var? Debriyajı bırakıp gaza basınca gidiyor ( ya da otomatikse onu bilmiyorum). Yanan yakıt farklı sadece.
Fabrika çıkışı LPG'li Honda Civic bulabilirseniz onu öneririm. Ustam kullanıyordu gayet de memnundu. Ama fabrika çıkışı olmasına dikkat edin bazıları sonradan taktırıyor onlarda hatalı işçilik olabiliyor.

Hayatım boyunca dizel arabayla toplasan 5 kez uzun yol yapmış-yapmamışımdır. Yıllardan beri aile arabamız olsun, sene başında aldığım Clio olsun her zaman LPG'liydi. Tankın ömrü 10 yıl. Düzgün montaj yapıldıktan sonra o da aynı. Burada motorun aşınması vb. şeyden bahsetsen hak verirdim ama korku mantıklı değil. Sonuçta makina bunlar, içerde patlama oluyor, yeter ki bakımlı olsun.

Onun dışında LPG sana ekstra ekonomik destek olmaz ama az maliyetle daha çok yol yaparsın. Çünkü ucuz. 2.5m'a değilde 1m civarına bile üzmeyecek LPG'li araç alınabilir. LPG'ye en güzel uyan araçlar Japon grubu ve Hyundai gibi markalar oluyor. Alacağın arabanın motorunu araştırmanı öneririm LPG uyumluluğu açısından.

Evde kademe 2 şarj etsen 100km 100 liraya geliyor. Dışarda etsen 200 TL'ye geliyor. Ben yenilikten yanayım. Tabii ilerde elektrik ücreti ne olur bilmiyorum da her türlü yakıtlardan ucuza gelir ve elektriklinin büyük bir bakım maliyeti yok.

Cevabınız için teşekkür ederim, korkudan kasıt kulaktan dolma bilgilerden oluşan tedirginlik. Yolda kalırsın diyenler, arabanın yapısını bozduğundan sanayiye gidip durursun diyenler olduğundan tedirginlik oluştu.

2.5m'a değilde 1m civarına bile üzmeyecek LPG'li araç alınabilir.
Tabii ki 2.5mn dememin sebebi o baremdeki elektrikli araçları katmaktı. 2. Elden temizi bulabilirsem öyle tercih ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…