Günümüzde 6 GB VRAM yeterli mi?

Senin işini görüyorsa bir sıkıntı yok.

VRAM olayı biraz reklam malzemesine döndü. Kardeşimin bilgisayarında RX7600 ile rahat 2K oynuyorum. Biraz grafikleri kısarsın yoluna devam edersin. Her yeni çıkan oyunu oynayan tiplerden değilseniz 1080P'de 6 GB VRAM yeterli gelir.

O tiplerdenim biraz ama Ultra ayar derdim yok. FPS bolluğu isterim hep.

O tiplerdenim biraz ama Ultra ayar derdim yok. FPS bolluğu isterim hep.

Yani bütçe belli. İade edip aynı paraya indirimde başka bir model düşürseniz bile maksimum 8 GB VRAM'e ulaşacaksınız laptop tarafında. Ki iade ettikten sonra ürünlerin zam yemesi ve model düşürmek zorunda kalma ihtimalide var. Bence kafaya takmayıp oyun oynamanın keyfini çıkartın. Hem masaüstünüzde varmış zaten, dünyanın sonu değil laptopta VRAM yetmemesi.

Bir şey yine değişmeyecek yani. Bu kez "8GB VRAM Yeter mi?" diye endişeleneceğim. Bunun sonu yok. Ki internette yaptığım az araştırma sonucu cihaz istediğimi fazlasıyla verecek. Amacım Steam Deckten biraz güçlü, taşınabilir, tatillerde meyvesini verecek bir cihazdı ki işini iyi yapıyor. CachyOS var içinde. VRAM konusunda bi tık avantajım var.

Küçük indie tarzı AA yapımlar ve 2018 yılı öncesi oyunlarda yeterli olur ama güncel oyunlar için yetersiz. 8GB vram bile minimum sistem gereksinimlerini karşılıyor artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…