Günümüzde neden ateizm, deizm, agnostizm mensupları artıyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Günümüzde neden ateizm, deizm, agnostizm vb. artıyor?
Öyle istemiş canları, bizi ilgilendirir mi?
Milletin hangi dine mensup olup inanmadığı sizi hiç ilgilendirmiyor.
Sırf hava atmak için yok ben ateistim bilmem neyim diyen elemanı takmayacaksın, inanmayana da karışmayacaksın.

Ha bunları bıraktım her dine de saygı duyacaksın, senin dinin için de başkaları senin düşündüklerini düşünüyor. Herkesin dini kendine.

Son düzenleme:
Bu durumun ben "insanların bir anda sorgulamaya karar vermesinden" çok siyasete bağlıyorum. Yani en basitinden 11 eylül saldırıları bile müslümanları Amerika halkının gözüne o kadar kötü kazıdı ki.

Türkiye'de ile Dünya'da durum farklı. Dünya'da parçalanmış tanrılı din olan Hristiyanlık çöktü artık. İki yol var. Ya İslam ya da diğer yollar. Bunu söylerken çok ciddiyim. Çünkü insanlar teslisi pek bağlayıcı bulmuyor. Ki Dünya'da da İslam yaygınlaşmakta. Türkiye'de azalmakta.

Türkiye'de artmasının sebebi ise patolojik nedenlere dayanıyor. Dünya'da da aynı şekilde bu vardır. Ama Türkiye'de gözlemlediğim üzere bu şekilde. Kimse sorgu sual sonucu dinden çıkmıyor, dinden çıkmak için bahane aramak suretiyle sorgu sual yaptığından yani bir tür otoriteye baş kaldırma söz konusu olduğundan artıyor. Türkiye'deki baba figürü ise pek sağlıklı olmadığı için bunu da gayet doğal buluyorum fakat sonuç olarak herkes kendisini bağlar.

İbadet yüzünden olabilir. Çünkü dinimizde mesela namaz kılmak gerekir, oruç tutmak gerekir. Onun dışında sorun yok zaten. Herkese belli bir noktadan sonra bir yaratıcının varlığı mantıklı gelir.

Bu durumun ben "insanların bir anda sorgulamaya karar vermesinden" çok siyasete bağlıyorum.
Öyle öyle. Kimsenin sorguladığı yok. İster 15 yaşında olsun ister 18 yaşında olsun ister 25 yaşında olsun. Türkiye'deki ateistler 13'lük Berke gibiler hepsi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Geri
Yukarı Alt