Günümüzdeki dinlerin kabülü gelecek yıllarda değişecek mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan lil
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 43
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    gelecek

lil

Üstün
Makaleler
37
Yer
Kanada, Ontario
Günümüzde onlarca farklı dini inanç var fakat 3 büyük din olduğunu kabul ediyoruz.

1. Müslümanlık
2. Hristiyanlık
3. Yahudilik

Bundan 5000 yıl önce şu an mitoloji / efsane olarak kabul edilen bir çok, çok tanrılı din vardı gerek antik Mısır, antik Yunan ve Sümerler.

Peki bundan 5000 yıl sonra bu 3 büyük din mitoloji olarak kabul edilecek mi?

Dinler ile ilgili genel kabulün değişmesi için dinlerin genel mantığının inanca veya hayallere dayalı değil kanıtlara ve bilime dayalı olması lazım. Kim ne derse desin bir kişinin sözü, kitap veya başka bir şey kanıt olamaz. Tanrı'nın varlığını bilmiyorlar, sadece inanıyorlar.

Dindar insanların dine yarardan çok zarar verdiğini ve dincilerin dindardan çok ateist yarattığını da göz önünde bulundurmak lazım :)

Dinler ile ilgili genel kabulün değişmesi için dinlerin genel mantığının inanca veya hayallere dayalı değil kanıtlara ve bilime dayalı olması lazım. Kim ne derse desin bir kişinin sözü, kitap veya başka bir şey kanıt olamaz. Tanrı'nın varlığını bilmiyorlar, sadece inanıyorlar.

Dindar insanların dine yarardan çok zarar verdiğini ve dincilerin dindardan çok ateist yarattığını da göz önünde bulundurmak lazım :)

Bir yaratıcı olmadan nasıl oluşacak bu kadar şey?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yaratıcı dediğin şey için yaratıcı gerekmiyorsa evren için de yaratıcı gerekmiyor fikrine bir kafa patlat derim.
Yav birader merak ettim videoya bakayım dedim, bakmasaydım keşke. :D

Dostum aynı argümanları kullanmaktan bıkmadınız mı yahu? Kanıt yok inanç var diyorum. Dediğim tek şey bu. :) Doğru da.

Bu nasıl mantık? O zaman kısır bir döngüye girersin. Nasıl oldu o zaman?
Nasıl olduğunu sen de bilmiyorsun sadece inanıyorsun. Olay bu. Lütfen daha fazla uzatmayalım. Kısır döngü olan şey bu tartışma aslında. Nesnel yargıya öznel yargıyla cevap veriyorsun.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt