Güvenlik konusunda paranoyak mıyım?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 7486
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 23
  • Görüntüleme Görüntüleme 694
  • Etiketler Etiketler
    güvenlik

7486

Başarılı
Merhaba, başlık biraz saçma oldu ama bir sorum var. Ben sürekli olarak şifrelerini değiştiren biriyim. Ama yine de hesabım çalınır diye aşırı şekilde paranoya yapıyorum. Mesela "ya hesabım çalınırsa ve ondan uygunsuz paylaşımlar yapılırsa?" tarzı düşüncelere her gün giriyorum. "ya phishing mailini gerçek mail diye ciddiye alıp tuzağa düşersem?" gibi düşüncelere her gün giriyorum. Sizce paranoyak mıyım yoksa normal mi bu tarz endişeler?

Bir yerde haklısın. Ben de aynı şekilde hesaplarımın çalınması ve arkadaşlarıma birilerinin uygunsuz bir şeyler göndermesi gibi konularda endişeleniyorum ama iki adımlı doğrulamayı açmak dışında pek bir şey yapamayız gibi. E-postalarına da biraz göz gezdirirsen bait yemezsin merak etme.

Yapmak isteyen her şekilde yapıyor. Anonim birileri, bir arkadaşım adına sürekli hesap açıp onun fotoğraflarını vs. paylaşarak arkadaşlarına ve akrabalarına uygunsuz şeyler gönderiyor ve yazıyor. Böyle manyaklar da var :D

Merhaba, başlık biraz saçma oldu ama bir sorum var. Ben sürekli olarak şifrelerini değiştiren biriyim. Ama yine de hesabım çalınır diye aşırı şekilde paranoya yapıyorum. Mesela "ya hesabım çalınırsa ve ondan uygunsuz paylaşımlar yapılırsa?" tarzı düşüncelere her gün giriyorum. "ya phishing mailini gerçek mail diye ciddiye alıp tuzağa düşersem?" gibi düşüncelere her gün giriyorum. Sizce paranoyak mıyım yoksa normal mi bu tarz endişeler?
Kim ne yapsın senin şifreni. Şifre kısmına soy adını yaz sonuna "_" ekle sonra 4 haneli bir sayı ekle. Birde 2 adımlı doğrulamayı aç. Şifrenide bilmediğin yerlere verme.

Bilmediğiniz her şeyi indirip çalıştırmayın, bilmediğiniz sitelere kendi tarayıcınız ile girmeyin, şifreleriniz de ortalama zorlukta ancak uzun olurlarsa yeterince güvenli olurlar, son olarak 2FA aktif et destekleyen sitelerde.

Kapatılamayan hesaplarımın mailini geçici mail ile değiştiriyorum. Bundan dolayı güvenlik endişem olmalı mı?
Fazla paranoyaklık yapıyorsunuz bence. Dediğim gibi, Maillerinizi ve şifrelerinizi kontrol ettiğiniz sürece bir şey olmaz. Giriş yaptığınız yerlerde 2 aşamalı doğrulama aktifse iş bitti zaten.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt