Makaleler
9
Yer
Mersin | Lefkoşa
Merhabalar,

Forum içerisinde aktivitenin artması ve birbirimiz ile etkileşimin olması adına böyle bir yol izlemek istedim. Sizlerle birlikte interaktif bir hikâye yazmak istiyorum. Tabii ki bunun için birkaç kural koymamızda fayda var.
  1. Yazacağınız satırların 3 satırdan fazla olmamasına özen gösterelim. Böylelikle uzun uzun metinler okumak yerine kısa ve öz metinler okunarak daha hızlı ve yoğun bir hikâye olabilir. Hem böylelikle daha fazla insan da katılabilir.
  2. Bu etkileşimde ki en büyük sorun "Acaba ben yazarken birisi daha yazıyor mudur?" olacaktır. Bu nedenle biraz sorun yaşayabiliriz ancak metinlerinizi öyle bir yazmanızı talep ediyorum ki sizle aynı anda birisi daha yazarsa sırıtmasın.
  3. Hikâyeler tamamen Techolay Sosyal kuralları çerçevesinde olmalı. Herhangi bir siyasi, dini veya yetişkin içerikli metinlere yer vermeyelim. Böylelikle düzeni daha düzgün korumuş oluruz.
  4. Hikâyeye eklenecek metin dışında öneri, yorum veya fikir belirtmek isterseniz eğer "Süprizbozan" ekleyerek mesajın en alt kısmına ekleyebilirsiniz.
Peki yazım formatımız nasıl olacak? Örnek olarak hemen sunuyorum size: "Bu hikâye formatına örnek olması adına yazılmış bir metindir..." bu şekilde metinler italik ve "Georgia" yazı formatında olacak. Böylelikle daha akışkan olacağını düşünmekteyim. Renk ise sadece örnek amacıyla yazılmıştır, vurgulamak istediğiniz noktaları abartmadan renklendirebilirsiniz ama genel olarak beyaz kullanacağız. Metinler 3 nokta ile bitirilecek ve 3 nokta ile başlanacak. İlk metni ben yazacağımdan ötürü benden sonra yazılan her metin onun devamını belirtmesi adına 3 nokta ile başlaması daha uygun olacağını düşünmekteyim.

Umarım düşündüğüm gibi gider ve güzelce eğlenebiliriz.

İlk metin:

"Güneşli bir cuma sabahı idi. Evimin içerisinde bilgisayarımın başında otururken zamanın geçmesini bekliyor ve günleri teker teker sayıyordum. Sonu gelmeyecek bir sabırsızlık içerisinde hedeflerime ulaşmayı amaçlarken birden telefonum çaldı..."

...telefonumu kulağıma koyduğumda ses yoktu. Birden kapıdan sert tıklama sesi geldi. Gidip kapıyı açtım ve önümde bir kutu vardı. Kutuyu aldım ve hızlı bir şekilde odama kaçtım. Kutuyu açtım ve içinden...

Son düzenleyen: Moderatör:
...arayan eski bir dostumdu. Telefondan şu cümleler kalbime huzur verici bir tonla döküldü: "Sevgili dostum, seni hatırladım tekrardan. Fotoğraflarımızı, çocukluğumuzu tekrardan yaşamanı istedim. Seviyorum seni." dedi. Heyecandan yerimde duramıyordum...

...kutunun içindeki fotoğraflara bakmaya başladım. Ailecek gidilen lunaparklar, piknikler... Ele, yüze, göze bulaşan dondurma anısı... Liseye geçişimiz... Ve aynı kız için birbirimize girmemiz -kabul, çocukçaydı ama şimdi bu anı güldürüyor-. Ben bu anıları tek tek zihnimden çağırırken, hoşça, gözüm bir hafıza kartına takıldı. Hemen alıp bilgisayara taktım ve içinde yalnız tek bir video... "Oynat" tuşuna bastım, heyecanla karışık... Biraz gerilimle... Garipti... Neden gerildim ki şimdi durduk yere? Allah Allah! Garip... Videoda eski dostum Mehmet konuşuyordu. Ağzından şu sözler dökülüyordu, gözlerimi yaşartarak:...

...Sevgili dostum, uzun zaman oldu seni görmeyeli. Bu videoyu izlediğin zaman belki de çoktan bu dünyanın tozunu toprağıma katmış olacağım. Hatırlarsan eğer seninle bir hayalimiz vardı, bu hayalimizi gerçekleştirmek için her zaman mücadele ettik. Artık gerçekleşmesinin zamanı geldi...

Belki bensiz gerçekleştireceksin bu hayalimizi ama ben zaten hep seninle olacağım. Bu videoyu izlediğine göre artık biliyorsun ben başaramadım, yapamadım. Sen yapmalısın...Bunun ne kadar önemli olduğunu biliyorsun...