Bilgisayarda MUX Switch özelliği var. Şu an şarjda kullanıyorum fakat nadiren oyun oynadığımdan standart moddayım. Yani dGPU aktif değil. Böyle kullanmak mantıklı mı yoksa şarjda olduğu sürece dGPU'yu aktif etmeli miyim? Gün içerisinde sadece hafif işler yapıyorum.
Bilgisayarda MUX Switch özelliği var. Şu an şarjda kullanıyorum fakat nadiren oyun oynadığımdan standart moddayım. Yani dGPU aktif değil. Böyle kullanmak mantıklı mı yoksa şarjda olduğu sürece dGPU'yu aktif etmeli miyim? Gün içerisinde sadece hafif işler yapıyorum.
Şarjda kullanıyor olman dGPU’yu sürekli açık tutmanı gerektirmez zaten. Sen gün içinde sadece hafif işler yapıyor ve nadiren oyun oynuyorsan Standart/Hybrid modda kalman daha mantıklı gibi. Bu modda günlük kullanımda iGPU çalışır ve böylece gereksiz yere dGPU’yu çalıştırıp daha fazla güç tüketimi, ısı ve fan sesi oluşturmazsın. Oyun oynayacağın zaman ise MUX üzerinden dGPU moduna geçerek ekran kartının tam performansını kullanabilirsin.
Kısacası, şarjda olsan bile günlük kullanımda Standart mod; oyun oynarken dGPU modu senin kullanımına en uygun seçim görünüyor.