HAGB Nedir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 3586
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 400
  • Etiketler Etiketler
    hagb
Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması.

İlk suçundur, uyuşturucu kullanma suçu gibi basit affedilebilir bir suçtur, 2 yıldan az hapis cezası almışsındır, yaşın gençtir, sana ceza vermek yerine HAGB verirler. Bu, 5 yıl içinde herhangi bir suç işlersen HAGB kararı bozulacak, cezai yaptırımı olacak ve ceza alacaksın demektir. Yani denetim gibi düşünebilirsin. HAGB aldıysan ince iptesindir. Herhangi bir suç işlememen gerekir. Kıl payı kurtulmuşsundur aynı zamanda.

Ağustos 2024'den sonra işlenen suçlar için geçerli değildir. Ağustos 2024'de HAGB olayı kalkıyor.

Recep abi tecrübesini yazdı ben de yazayım. Ben de neredeyse HAGB alıyordum, sonradan uyuşturucu kullanmadığım ortaya çıktı
eyeshmm.png
Bu yüzden Monster kullanmayın!

Son düzenleme:
Hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararıdır. Mahkemenin verdiği ceza, sanığın 5 yıllık denetim süresi boyunca Ceza Muhakemesi Kanununda belirlenen ve mahkemece takdir olunan koşullara uyması şartıyla beklemeye alınır. Bu 5 sene içinde suç işlememen gerekir. Ben ilk HAGB'mi Edirne'deki bir Casper bayisine kazıkçı dediğim için almıştım. O yüzden Casper'dan uzak durun!

Hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararıdır. Mahkemenin verdiği ceza, sanığın 5 yıllık denetim süresi boyunca Ceza Muhakemesi Kanununda belirlenen ve mahkemece takdir olunan koşullara uyması şartıyla beklemeye alınır. Bu 5 sene içinde suç işlememen gerekir. Ben ilk HAGB'mi Edirne'deki bir Casper bayisine kazıkçı dediğim için almıştım. O yüzden Casper'dan uzak durun!
Anladım hocam teşekkür ederim.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt