Halkbank uygulaması NFC'yi okumuyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Michael MYERS
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 89
  • Etiketler Etiketler
    nfc
O mıknatıs sinyali blokluyor işte, sök kılıfı öyle dene. Kimliği de kameranın hemen yanına üst kısma daya, direkt okur.

Kılıfı söküp, kameranın yanındaki boşluğa değdir. O zaman olur. Olmazsa söyle Halkbank binasını basalım.
Mıknatıs kılıfta değil telefona yapışık. Kılıfı da çıkarttım zaten ama okumuyor. Biraz araştırdım ve mıknatısın NFC'yi bozmayacağı söylenmiş, ne kadar doğrudur bilemem. Bu mıknatısı çıkarırsam büyük ihtimalle tekrar yapıştıramayacağım, hatta çıkarabileceğimden de emin değilim. Çekiyorum çekiyorum gelmiyor.

Mıknatıs çok güçlü değilse engellemez bence de. Telefonu yeniden başlatıp dener misin? Yazılımsal olarak takılmış olabilir. (Aynı olay başıma gelmişti; yeniden başlattığımda çözülmüştü benim.)

Mıknatısla, kılıfla, hatta Halkbank ile alakası yok. Tamamıyla kimlik ile alakalı.

YapıKredi uygulaması iPhone'da da benim kimliği okumuyor. Sebep? Kimlikteki çipin kendisi. Maalesef bizim kimlikler çok kalitesiz. Çip belli bir süreden sonra fail oluyor, hatta bazılarında fiziksel olarak karttan bile düşüyor.

Yeni kimlik alık çip lotosunu kazanmak dışında yapacak çok bir şey yok. İnternette bunla ilgili bir sürü şikayet var.

Baya şans işi bu arada. İş Bankası hesabı açacaktım, anında okudu kimliği. Daha sonrasında adını unuttuğum başka bir uygulama için kimlik okutacaktım, hiçbir şekilde okumadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…