Halo 60X mesh sistemde 1000 Mbps internetten 120 Mbps alınması sorunu

xLeomessi

Becerikli
Merhaba, Halo 60X mesh sistem aldım ve kurulumunu yaptım. Modemin yanina router yazılı olanı koydum, satallite yazanı da koridora koydum. Fakat uygulama üzerinde böyle gözüküyor.
Ayni zamanda 1000 Mbps olan internetimi maksimum 120 Mbps civarı verebiliyor. Bu normal mi? Normal değil ise problem nedir?

AX1500 ile o hızı alamamanız normal 400 megabiti aşmanız pek mümkün değil. İade edebiliyorsanız iade edin Intel AX chipsetli veya MTK chipsetli ürünlere bakın.

Mbps ve MB/s farkından olabilir mi?

1 MB/s (megabyte/saniye) = 8 Mbps (megabit/saniye)

Bu durumda da 1000 Mbps internet = 125 MB/s oluyor. 5 MB/s tolerans desek, değerlerin oldukça normal oluyor.

Bu durumda da 1000 Mbps internet = 125 MB/s oluyor. 5 MB/s tolerans desek, değerlerin oldukça normal oluyor.
Benim de aklıma ilk o senaryo geldi fakat kullanıcının yazdığı metinde iki değer de Mbps cinsinden gözüküyor.

Bence megabit cinsinden yazdı çünkü zayıf sinyal diyor. İllaki kayıpların yaşanması lazım.

AX1500 ile o hızı alamamanız normal 400 megabiti aşmanız pek mümkün değil. İade edebiliyorsanız iade edin Intel AX chipsetli veya MTK chipsetli ürünlere bakın.

Anladım, iade edebilirim aslında yeni aldım. Ne tarz bir şey alabilirim peki? 2200 liraya almıştım ben bunu

Bununla alacağım hız ne kadar artacak hocam? Kablosuz router kullanmak için aldım ama bu denli hız düşüşü olacaksa kablo çektirmek daha mantıklı sanki.

Kablonun yerini hiçbir şey tutamaz Wi-Fi 6 kullanmaya başlayacağın için illaki faydasını görürsün. 200 de olabilir 500 de hiç belli olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…