Çözüldü Hangi 2 aşamalı doğrulama uygulaması daha güvenli?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 10710
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 158
  • Etiketler Etiketler
    hangi
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

10710

Uzman
Yer
富士山(Mount Fuji)
Merhaba,
Yeni bir Roblox hesabı aldım ve güvenliği sağlamam için 2 adımlı koruma uygulamasını açmayı düşünüyorum. Ancak hangisinin ne işe yaradığını ve nasıl kullanıldığı hakkında bir fikrim yok. Yedek kodlarımı saklıyorum. Benim için hangisi daha güvenli olur ve bunlar nasıl kullanılıyor? Detaylı anlatabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Authenticaton sağlayan ve yukarıda belirtilen uygulamalar güvenliğini yeterince kanıtlanmış ve kabul görmüş yöntemlerdir.

Google Authenticator kullanmanızı önerebilirim, telefonuna play/app store üzerinden Google Authenticator uygulamasını yükleyip hesabı QR veya ekranda gözüken metini uygulamaya girip tanımlarsınız. Uygulamada Roblox hesabınıza ait 10 saniyede 1 değişen bir 6 haneli pin kodu belirlenir. Roblox hesabınıza girdiğiniz zaman uygulamada gözüken 6 haneli pin kodunu girip güvenliği sağlarsınız.
Authenticaton sağlayan ve yukarıda belirtilen uygulamalar güvenliğini yeterince kanıtlanmış ve kabul görmüş yöntemlerdir.

Google Authenticator kullanmanızı önerebilirim, telefonuna play/app store üzerinden Google Authenticator uygulamasını yükleyip hesabı QR veya ekranda gözüken metini uygulamaya girip tanımlarsınız. Uygulamada Roblox hesabınıza ait 10 saniyede 1 değişen bir 6 haneli pin kodu belirlenir. Roblox hesabınıza girdiğiniz zaman uygulamada gözüken 6 haneli pin kodunu girip güvenliği sağlarsınız.

Çözüm
Kimlik doğrulama uygulaması ayarını açtığın zaman bir QR kod ve anahtar veriyor. Authenticator uygulamasına İstersen QR kodu taratıp veya anahtarı girerek hesabını authenticator uygulamasına ekleyebiliyorsun. Amaç, hesabına giriş yaptığın zaman authenticator uygulamasında o giriş için tek seferlik bir kod oluşturuyor ve o kodu girerek hesabına giriş yapıyorsun. Twilio Authenticator kullanmadım. Microsoft ve Google Authenticator arasında Google Authenticator arayüzü daha kolaydı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…