Hangi ekran kartı modeli tercih edilmeli?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan nigelhayes
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 121
Bütçe
12222

nigelhayes

Çalışkan
Almanya'dan ekran kartı alacağım.

MSI Ventus 2X OC modeli 270 Euro.
Palit Dual modeli 265 Euro.
Gainward Ghost modeli 265 Euro.
Asus Dual ise 285 Euro'ya denk geliyor.

Hangisinin soğutması ve performansı daha iyidir? Hangisinin Türkiye garantisi vardır?

Sizce hangisini almalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Önce
Öncelikle sorunuzda bir hata var, verdiğiniz isimler kartların üreticikerinin kendi tasarımlarına verdikleri isimler. Yani hangi kart olduğunu belirtmemişsiniz(GTX... RTX...). Bunun dışında sorunuzu cevaplamak için önce tek tek bu kartların frekanslarını, ısı borularını, fan sayılarını incelemeniz gerekiyor. Yüksek frekans kartın daha hızlı olacağı anlamına gelir ama aynı zamanda daha fazla ısınacağınımda belirtir. Yine fan sayısı dediğim gibi önemli bir faktör ama öyle kart tasarımları ve ısı borusu düzenlemeleri yapılıyor ki tek fanla bile kart sorunsuz soğutulabiliyor. Isı borusu yoğun olan kartları tercih etmeniz hep avantaj olacaktır. Verdiğiniz seçeneklerin hepsi zaten base kart özelliklerini verecektir, ben seçecek olsam MSI veya Asus seçerdim diğerleri hakkında bir incelemeye dair bilgim yok.

Garantiyi bilmiyorum da, bende MSI 4070S Ventus modeli var. 2 yıla yakın bir zamandır da kullanıyorum. Kasanızdaki hava sirkülasyonu iyi değilse çok almanızı önermem. Küçük model olduğundan ısınması yüksektir.

RTX 5060 yazmıştım moderatör silmiş.
Buna da mı yasak getirdiniz.

Asus Dual öneririm, tüm bahsi geçen modeller markaların giriş seviyesinde olan modelleridir.

Tartışmaya kapalı ASUS dual köyün delisi gibi fırlıyor aradan. 20€ yu değerlendirmek için en iyi fıırsat.
Önerdiğimden değil bilmeyenler görür diye sıralayayım=
ASUS dual > Ventus 2x > Palit Dual > Gaimward Ghost (Palit ve Gainward birbirlerinin fasonu. Palit ler çıtırdan daha iyi)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…