Hangi fan egzoz yapılmalı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan w1llard
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 107
  • Etiketler Etiketler
    fan hangi
Merhaba, Thermalright TL-M12 fanını yaklaşık 2 ay önce aldım ve egzoz fanı olarak taktım. Sonradan araştırdığımda egzozda CFM değerinin önemli olduğunu öğrendim. Benim egzoz fanımın CFM değeri 47. Daha sonra Arctic P12 Max adlı bir fan aldım ve kasanın üst kısmına taktım. Sıcaklıklarım yaklaşık 2-3 derece düştü diyebilirim. Arctic fanı egzoza, Thermalright fanı ise üste taksam sıcaklık farkı olur mu? Bir tane daha P12 Max almayı düşünüyorum.

@20424 Bilginiz var mıdır hocam?

Son düzenleyen: Moderatör:
Egzoz fanı eklemenin ısı tahliyesine faydası olur, olan fanı değiştirmenin bariz bir farkı olmaz, bence gerek yok.

Egzoz fanı eklemenin ısı tahliyesine faydası olur, olan fanı değiştirmenin bariz bir farkı olmaz, bence gerek yok.

Yok şunu demek istedim. Egzoz fanımdaki fan düşük CFM'li, kasamın üstüne taktığım ise yüksek CFM'li. Başka konularda egzoz da CFM değerinin yüksek olması gerektiğini okumuştum, o yüzden yer değiştirsem sıcaklık farkı olur mu diye düşündüm.

Fark olmaz, üst taraf da egzoz görevi görüyor, arkada veya üstte çok fark etmiyor, iki tane olması yeterli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…