Hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz?

CMD gibi bir uygulama vardı eskiden kurduğumdan hatırlamıyorum oraya yazıyordum mesela scroll lock tuşu Linux'ta yokmuş onun için her PC'yi açtığımda açma kodu yazmam gerekiyordu.
Hocam siz bayağı eskiden kullanmışsınız gibi, uygulamaları güncellemek için 3 kelimelik komut yazıyorum 1 satır, bitti. Hani bir problem olsa yine 1 satır bir kaç kelimelik komut yazıyorum çok da zor değil.

Tabii ben özellikle, kolay olduğu için terminal kullanıyorum, grafik arayüzünden de hallediliyor.

Hocam siz bayağı eskiden kullanmışsınız gibi, uygulamaları güncellemek için 3 kelimelik komut yazıyorum 1 satır, bitti. Hani bir problem olsa yine 1 satır birkaç kelimelik komut yazıyorum çok da zor değil.

Tabii ben özellikle, kolay olduğu için terminal kullanıyorum, grafik arayüzünden de hallediliyor.

1 2 sene önce Mint kullanmıştım herhalde.

Hocam ben Linux kullanamadım her açılışta 10 satır kod yazmak istemedim siz nasıl buna katlanıyorsunuz?
Fedora veya Ubuntu tarzı nispeten arayüz komplikasyonlarıyla kullanılan dağıtımları kullanıyorum. Arch, Debian tarzı dağıtımların terminal bağımlılıkları Fedora ve Ubuntu'da neredeyse yok denebilecek kadar az. Bu sebeple Windows gibi kullanabiliyorum.

Bilgisayarımda Windows 11 Enterprise 24H2 ve Arch Linux (KDE Plasma arayüzlü) kullanıyorum. Ayrıca Kingston DataTraveler Max USB belleğimde Windows 10 Enterprise 22H2, harici SSD'mde ise Arch Linux (GNOME arayüzlü) yüklü.

Galaxy S23 FE telefonumda ise One UI 7.0 arayüzlü Android 15 yüklü.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt