Rehber Hangi Linux dağıtımını seçmeliyim?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Physic
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 29
  • Görüntüleme Görüntüleme 4B
  • Etiketler Etiketler
    linux
Bu ön yargıyla yaşayamazsın kanka. Kusura bakma.

Bu ön yargıyla yaşayamazsın kanka. Kusura bakma.

Biraz ironi yaptım. Sonunda öneri yaptığım için anlaşılır sanmıştım. Birçok distro kullandım açıkçası uzun sürelerde denedim ama sonunda nedense Windows'a döndüm hep. Şaka bir yana şu an Linux dünyası destop tarafında güzel gidiyor ama gerçekçi olursak macOS ve Windows'un gerisinde. Tamamen şahsi düşüncem.

Ama mobil tarafta Linux rakipsiz bence. Ve gerçekten çok iyi yapıyorlar. Güzel, PC ile entegre bir Android destop versiyon çıkarsalar vallahi kullanırım. Bazı yapımlar var Bliss OS vs. gibi ama kötü. Bir dönem orijinal ChromeBook kullanmıştım onda Android deneyimi çok güzeldi mesela. Keşke o deneyimi bizim makinalara tam olarak kurulabilecek şekilde verseler. Flex var ama onda da Android yok işte.

Son düzenleme:
İfadeler: 199
Şaka bir yana şu an Linux dünyası destop tarafında güzel gidiyor ama gerçekçi olursak macOS ve Windows'un gerisinde. Tamamen şahsi düşüncem.
Linux'un program ve oyun desteği falan gelişti ama Office gibi programlar hala çalışmıyor. Burada haklısınız. Bir de bazı donanımlar uyumlu değil.

Kali, Mint ve Ubuntu en sevdiğim dağıtımlar, en sevdiğim işletim sistemidir Linux, ama biraz daha fazla oyun desteği olsa tadından yenmez.

CachyOS nerede (!)
Eline sağlık çok güzel rehber olmuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…