Hangi model 9070 XT alacagima karar veremedim. Yardimci olabilirmisiniz? XFX Mercury Gaming Edition almayi planliyordum ama arastirdigimda gurultulu oldugunu duydum.
Sistem:
Anakart: Gigabyte Aorus Elite B650 Gaming X AX V2
CPU: AMD Ryzen 5 7600
Kasa: Deepcool CG540
Sogutucu: Thermalright Assassin Spirit 120 SE
RAM: Patriot Viper Venom 32(16x2) GB 6000MHz
SSD: Kioxi Exceria Pro 1 TB
PSU: Enermax MAXPRO III 700W (Enermax Revolution D.F X1200W olarak degistirmeyi planliyorum)
Hangi model 9070 XT alacagima karar veremedim. Yardimci olabilirmisiniz? XFX Mercury Gaming Edition almayi planliyordum ama arastirdigimda gurultulu oldugunu duydum.
Sistem:
Anakart: Gigabyte Aorus Elite B650 Gaming X AX V2
CPU: AMD Ryzen 5 7600
Kasa: Deepcool CG540
Sogutucu: Thermalright Assassin Spirit 120 SE
RAM: Patriot Viper Venom 32(16x2) GB 6000MHz
SSD: Kioxi Exceria Pro 1 TB
PSU: Enermax MAXPRO III 700W (Enermax Revolution D.F X1200W olarak degistirmeyi planliyorum)
Düzenlenme tarihi: 22.12.2025 Merhaba.
Geçmişte gerek YouTube'da, gerek forumlarda yaptığım tarzda bir tierlist ile karşınızdayım. Ancak bu sefer makale formatında olacak.
Bu tierlist/rehber de, aşağıda belirttiğim kaynaklara dayanarak TÜM RX 9000 SERİSİ GPU'ları ortalamaya oturtarak sıralayacağım. Normalde tüm GPU'ları tek bir model için değerlendirmek çok verimsiz ancak kafanızda modeli konumlandırmak açısından en mantıklı yöntem bu.
Temel amaç fikir edinmenizi sağlamak. Burada yazılanlar kanun değildir...
Ben VRAM sıcaklığı düşük olan modellerin tercih edilmesi gerektiğini düşünüyorum, bu modelin hotspot sıcaklığı biraz yüksek olsa da VRAM gayet serin, güç limiti ve fiyat olarak iyi.
XFX MERCURY RADEON RX 9070 XT MAGNETIC AIR OC 16GB RGB GDDR6 256Bit AMD Ekran Kartı fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da